Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дні науки-2019-2020

Кафедрою дефектології та психологічної корекції було проведено традиційні Дні науки-2019-2020 н.р.

У рамках цього заходу було розглянуто ряд актуальних питань корекційної педагогіки та спеціальної психології. Було створено сайт з популяризації науки для здобувачів вищої освіти освітніх ступенів бакалавр, магістр на платформі Moodle, де розміщено матеріали, актуальні питання, статті, новітні розробки зі спеціальності 016 Спеціальна освіта.

Дні науки було розпочато з привітального слова завідувачки кафедри Інни Григор’євої, вона наголосила на важливості обраної професії студентами кафедри дефектології та психологічної корекції, особливо в час, коли спостерігається збільшенні народжуваності дітей з тяжкими патологіями і необхідністю ранньої діагностики та абілітаційно-реабілітаційних заходів супроводу таких дітей. Завідувачка кафедри доповіла про сучасні зміни в системі освіти, про інклюзивне навчання дітей з особливими освітніми потребами в рамках нової української школи (НУШ). З доповідями виступили всі члени кафедри, зокрема: кандидат психологічних наук, доцент Ірина Ужченко, кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Макаренко, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Махукова, кандидат психологічних наук, доцент Наталія Сєромаха, кандидат психологічних наук, доцент Анастасія Мухіна, асистенти кафедри Елла Кукса та Вікторія Данчак. Було розглянуто практичні методи та прийоми роботи з дітьми, які мають порушення психофізичного розвитку, тяжкі вади мовлення, емоційні розлади, розлади поведінки, визначено ефективність командного супроводу цих дітей у закладах освіти з інклюзивною моделлю навчання та навчально-реабілітаційних центрах.

За результатами Днів науки подано до друку статті у фаховий збірник Вісник, також подано статті до студентського збірнику Науковий пошук молодих дослідників.

Кафедрою дефектології та психологічної корекції було проведено І-ий тур олімпіади і конкурсу наукових робіт із спеціальності 016 Спеціальна освіта, фаховою комісією були визначені переможці та нагороджені сертифікатами.

За інформацією кафедри дефектології
та психологічної корекції НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024