Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Всеукраїнська конференція

Кафедра дошкільної та початкової освіти організувала та провела Всеукраїнську науково-практичну конференцію.

Викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти завжди є активними субʼєктами науковій діяльності, зокрема, постійно беруть участь у конференціях різних рівнів. Через епідеміологічну ситуацію, що наразі склалася у всьому світі, наукове спілкування стає можливим у дистанційному режимі з використанням медіа-засобів.

Так, 6-7 квітня 2020 року кафедрою дошкільної та початкової  освіти було організовано та проведено Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Підготовка фахівців дошкільної та початкової освіти в умовах освітніх інновацій», до якої долучилися не лише співробітники університету, а й представники інших закладів вищої освіти, зокрема: Київський університет імені Бориса Грінченка, ДВНЗ «Донбаський державний педагогічний університет», ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди», представники МОН тощо. У межах заходу було обговорено найбільш актуальні проблеми підготовки фахівців нової генерації, ідеї упровадження інноваційних технологій у початковій школі та дитячих садках України. За результатами конференції видано збірник наукових праць.

Крім того, завідувачем кафедри дошкільної та початкової доц. С. О. Бадер освіти було взято участь у двох міжнародних науково-практичних конференціях, зокрема:

  • у м. Барселона (Іспанія) «Eurasian scientific Congress» (19-21 квітня 2020 р);
  • у м. Прага (Чехія) «Efektivní nástroje moderních věd» (22-30 квітня 2020 р.). За результатами обох конференцій видано збірники наукових праць.

Доцентом Т. В. Коваленко взято участь у міжнародній науково-практичній конференції у м. Осака (Японія 22-24 квітня 2020 р.) «Perspectives of world science and education».

К. пед. наук, старший викладач О. О. Кравчишина та асистент Є. О. Шкарупа долучились до міжнародної науково-практичної конференції у м. Афіни (Греція, 26-28 квітня 2020 р.) «Innovative development of science and education».

Крім того, за період карантину викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти взяли участь у таких науково-практичних конференціях з відповідною публікацією матеріалів:

  • «Впив досягнень психологічних і педагогічних наук на розвиток сучасного суспільства» (м. Харків, 13-14 березня 2020 р.);
  • «Інноваційні технології в дошкільній освіті» (Переяслав-Хмельницький, 26-27 березня 2020 р.);
  • «Педагогічні науки: історія розвитку, сучасний стан  та перспективи досліджень» (м. Полтава, 27-28 березня 2020 р.);
  • «Нове та традиційне у дослідженнях сучасних представників психологічних та педагогічних наук» (м. Львів, 27-28 березня, 2020);
  • «Психологія і педагогіка: актуальні питання» (м. Харків, 10-11 квітня, 2020 р.);
  • «Сучасна наука та освіта: стан, проблеми, перспективи» (м. Старобільськ, 14-15 квітня 2020 р.);
  • «Педагогіка і психологія: напрямки та тенденції розвитку в Україні та світі» (м. Одеса, 17-18 квітня 2020 р.);
  • «Формування професіоналізму фахівця в системі безперервної освіти» (Переяслав-Хмельницький, 21-22 квітня 2020 р.);
  • Консорціуми університетів: забезпечення сталого розвитку закладів вищої освіти України та їх конкурентоспроможності (м. Дніпро, 22-23 квітня 2020 р.).

Отже, карантин – це не привід нудьгувати і, тим більш, не канікули, що доводять на практиці викладачі кафедри дошкільної та початкової освіти.

Співробітники кафедри висловлюють щирі сподівання на скорішу аудиторну зустріч з майбутніми фахівцями й колегами, всім бажають здоров’я та творчої наснаги. 

Кафедра дошкільної та початкової освіти

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024