Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Навчання в умовах карантину

Навчально-науковий інститут культури і мистецтв сміливо продовжує навчання в умовах карантину.

Для забезпечення освітнього процесу використовуються комбіновані технології: робота на освітньому порталі, сервіси для відео-конференцій – платформи Zoom, Skype, Hangouts, соціальні мережі та месенджери. Зокрема, останні допомагають забезпечити зручність комунікації студентів із викладачами та швидко отримувати необхідні роз’яснення чи оновлення завдань.

Фахові теоретичні та загальноосвітні дисципліни студенти опрацьовують на освітньому порталі університету згідно затвердженого графіку.

Специфіка спеціальностей НН ІКМ передбачає багато колективної роботи та індивідуальних занять викладачів зі студентами, що неможливо здійснювати за допомогою ресурсів освітнього порталу, тому в пригоді стають засоби відеозв’язку з викладачами із фахових дисциплін.

Викладачі й куратори також регулярно проводять зі студентам різні флешмоби та челенджі, спрямовані на підтримку корпоративної культури, відчуття залученості до спільної справи та для розвитку власної креативності.

Зокрема, студенти спеціальності ,,Аудіовізуальне мистецтво та виробництвоˮ знімають невеличкі гумористичні ролики про життя під час карантину (переглянути їх можна за посиланням https://www.youtube.com/channel/UCVZTwaTb4bPTclmJHq7TRaA), пишуть інформаційні повідомлення, щодо розповсюдження  COVID-19 та небезпек, які з цим пов’язані, працюють із телеграм-ботом ,,Мистецтво хоче знайомитисьˮ (Postmen разом з Українським культурним фондом запустили проєкт ,,Мистецтво хоче знайомитисьˮ. Його мета – підвищити інтерес українців до культури й мистецтва України).

Cтуденти спеціальності ,,Музичне мистецтвоˮ організовують онлайн-джем-сесії, а хореографи навіть створили собі окрему сторінку в мережі Instagram (переглянути можна за посиланням @lnu_choreography), яку активно наповнюють власним контентом, танцюючи вдома за програмою своєї викладачки Ольги Осіпенко.

Кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва регулярно проводить відео-конференції зі своїми студентами, під час яких надаються консультації щодо виконання творчих робіт, перегляди бакалаврських практичних робіт, обговорюються зі студентами-бакалаврами зміст їхніх пояснювальних записок.

Окремо хочеться виділити заняття групи психологічної підтримки, спрямовані на розвиток усвідомленості та вмінь самоаналізу, які проходять з бажаючими за допомогою сервісу Zoom 1-2 рази на тиждень. Це не тільки допомагає студентам покращувати свої особистісні характеристики та займатися самопізнанням, але й сприяє налагодженню загального психологічного стану: карантин став для багатьох справжнім випробуванням саме з соціально-психологічної точки зору.

Отже, навчально-науковий інститут культури і мистецтв успішно адаптувався до нових умов і запрошує до перегляду своїх творчо-карантинних експериментів в Instagram та Фейсбук.

Студентсько-викладацький колектив інституту активно працює в нових умовах і сподівається скоро зустрітися за більш звичних для себе обставин.

За інформацією навчально-наукового інституту

культури та мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024