Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підсумки конкурсу ілюстрацій

10 березня було визначено переможців конкурсу ілюстрацій до творів Тараса Шевченка.

Конкурс було проведено до 206-ї річниці від дня народження поета та 160-річчя появи „Кобзаря” у межах традиційних заходів Шевченківського тижня, які щороку проходять в ЛНУ імені Тараса Шевченка.

До участі в конкурсі було подано 29 творчих робіт. Серед авторів – студенти Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка, Лисичанського педагогічного, Рубіжанського, Старобільського гуманітарно-педагогічного коледжів. У цьому році учасниками конкурсу стали й викладачі факультету іноземних мов та навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук.

Учасники конкурсу традиційно звертались до найбільш відомих поезій Тараса Шевченка („Мені тринадцятий минало”, „Катерина”, „Іван Підкова” та ін.), змальовували образи знакових персонажів Тараса Шевченка, втілювали в кольорах поетичні пейзажі з його творів.

Визначаючи переможців, члени журі враховували оригінальність інтерпретації літературного твору, майстерність, техніку і досконалість виконання. Ілюстратори продемонстрували креативність у художньому виконанні робіт і вправне володіння різноманітними техніками малювання: олією, акриловими фарбами, гуашшю, аквареллю, олівцем, ручкою та ін. Серед робіт цього року було представлено і косплей на відому картину К. Трутовського «Тарас Шевченко з кобзою над Дніпром».

І місце присудили Ернесту Ніколайчуку, студенту ІІ курсу ВП „Рубіжанський політехнічний коледж імені О.Є. Порай-Кошиці ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

ІІ місце розділили між собою Нік Рибалко, студент І курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”, Катерина Котеленець, викладач навчально-наукового інституту історії, міжнародних відносин і соціально-політичних наук, і Оксана Шабас, викладач факультету іноземних мов.

ІІІ місце поділили Валерія Сергієнко, студентка І курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”, Ліана Арамян, студентка І курсу ВП „Рубіжанський політехнічний коледж імені О.Є. Порай-Кошиці ЛНУ імені Тараса Шевченка”, та Дарія Дрот, студентка ІІ курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

Серед інших робіт у номінації „За оригінальність техніки виконання ілюстрації” було відзначено ілюстрації Анастасії Ткаченко, студентки І курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”, Діани Смирнової, студентки ІІІ курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”, та Кирилла Рибалка, студента І курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

Також за активну участь у конкурсі ілюстрацій відзначено Мілану Кугикіну та Олену Голод, студенток ІІ курсу ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

Нагородження грамотами університету переможців конкурсу ілюстрацій до творів Тараса Шевченка відбудеться 12 березня під час загальноуніверситетського заходу „Шевченкова Україна”.

Вітаємо переможців конкурсу! Бажаємо подальших творчих успіхів!

 

За інформацією ФУФСК

 

 

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024