Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

З днем народження, рідна Альма-матер!

Сьогодні Луганському національному університету імені Тараса Шевченка виповнилось 99 років із Дня заснування.

Наш університет – найпотужніший заклад вищої освіти на сході України! Він пройшов майже 100-літній шлях розвитку та існування, ставши осередком освіти, науки та культури не лише на Луганщині, а й в усьому східному регіоні України. Вимушена евакуація не зламала дух викладацько-студентському колективу, а навпаки, загартувала та зробила його міцнішим!

З самого ранку в університеті панував святковий настрій. Шевченківська родина відчувала радість й гордість за рідну Альма-матер й обмінювалася вітаннями.

Ряд святкових заходів розпочався з урочистого засідання вченої ради. З нагоди відзначення 99-ї річниці з Дня заснування університету голова вченої ради Віталій Курило привітав шевченківців зі святом й побажав усьому студентсько-викладацькому колективу молодості душі, твердості духу, нестримності в науковому пошуку, нових перемог, вагомих здобутків і міцного здоров’я, а рідній Альма-матер – процвітання й функціонування ще не одне сторіччя.

Традиційно у цей день під час засідання вченої ради за значний внесок у розвиток університету і вагомі досягнення в освітянській діяльності було присвоєно звання „Почесний професор ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченка” та нагороджено співробітників нашого закладу вищої освіти Почесною грамотою університету.

Далі урочистості продовжилися у Старобільському районному будинку культури імені Тараса Шевченка, де відбувся святковий концерт. Окрасою холу стали моделі Брянківського коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка. Вони продемонстрували неймовірні образи, в яких відчувався професійний підхід їх виконавців.  Уся шевченківська родина та гості заходу мали можливість сфотографуватися з красунями у сукнях із нової колекції.

Серед почесних гостей, які завітали цього дня на свято були: голова Луганського обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки України Сергій Севрюк, військовослужбовці ЗСУ, керівник Апарату Старобільської районної державної адміністрації Віталій Черненко, заступник Старобільської районної ради Сергій Домарєв, Старобільська міська голова Яна Літвінова.

Усі гості вітали нашу Альма-матер із Днем народження й бажали багатоаспектної діяльності, нових відкриттів, творчого натхнення, наукового зростання й згуртованого колективу.

За високий професіоналізм, сумлінну працю, досягнуті успіхи в реалізації державної політики в галузі освіти, навчанні та вихованні підростаючого покоління та з нагоди святкування 99-річниці з Дня заснування Університету гості нагородили дипломами й грамотами співробітників університету.

Окремим приємним подарунком для шевченківської родини став лист-привітання від голови наглядової ради університету, керівника Апарату Офісу Президента України Олексія Дніпрова, у якому він наголосив на тому, що за ці роки університет став потужним науковим, освітнім, культурним, спортивним центром Луганської області, форпостом українства в східному регіоні країни. ,,У день народження університету дозвольте від імені наглядової ради висловити глибоку вдячність за вашу натхненну працю, побажати всьому колективу творчих успіхівˮ.

Ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко зауважив: ,,Шановні наші гості, військовослужбовці, студенти, співробітники й викладачі сьогодні для нас з вами особливий день. Наш університет за 99 років свого існування довів, що він спроможний робити диво – наше майбутнє!ˮ.

За доброчесну працю й відданість університету він нагородив почесними грамотами й відзнаками співробітників університету.

Привітав рідну Альма-матер й голова вченої ради університету Віталій Курило: ,,Наш університет – це велика трагічна й героїчна історія, злетів і падінь, людей, евакуацій. Усе це переплелося в нашому університеті. Головне для нас зараз – дивитися вперед і думати про те, як буде розвиватися університет. Все в нас буде прекрасно!ˮ.

Важливим етапом було нагородження ,,Найкращого студента ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ, ,,Почесного професора ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ та ,,Почесного доктора ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ. Ці люди є еталоном й взірцем для всієї шевченківської родини.

Цього дня зі сцени лилися рікою слова-привітання й побажання сил і наснаги для нових звершень – любов до нашого народу, своєї батьківщини – України, рідного краю – Луганщини. Пісні у виконанні вокалістів-шевченківців подарували купу задоволення та незабутніх вражень. Постановка та виконання хореографічних номерів вразило всіх своєю майстерністю.

Наш університет по-справжньому молодий, – бо в стінах його живе дух оптимізму, романтики, мрій і надій. Ми живемо не тільки сьогоденням, а й дивимося в майбутнє, наші мрії не зупиняються, а летять все вище і вище!

Любий Університете, завтра настане новий день і він почне відлік часу до твого 100-літнього ювілею, а сьогодні, приймай вітання з 99-річчям! З днем народження, рідна Альма-матер!

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024