Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання вченої ради

Сьогодні в ЛНУ імені Тараса Шевченка відбулося планове засідання вченої ради.

На порядку денному було розглянуто 3 основних питання:

  • Про відзначення 99-ї річниці з Дня заснування Університету;
  • Щодо присвоєння почесного звання „Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченка”;
  • Щодо присвоєння почесних звань „Почесний професор ЛНУ імені Тараса Шевченка”, „Почесний доктор наук ЛНУ імені Тараса Шевченка” та нагородження „Почесною грамотою ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

Голова вченої ради ЛНУ імені Тараса Шевченка Віталій Курило привітав студентсько-викладацький колектив з 99-річницею з Дня заснування Університету й наголосив на тому, що за роки перебування у м. Старобільськ колектив університету продовжує ефективно працювати й розвивати його. Університет напружено працює щодня задля наукового зростання й підвищення якості освіти, зокрема викладачі дотримуються сучасних принципів і відповідають новітнім тенденціям розвитку освітніх послуг в університеті.

На основі проведеного відкритого голосування було ухвалено рішення присвоїти почесне звання Найкращий студент ЛНУ імені Тараса Шевченка” у 2020 році студентці І курсу освітнього ступеня магістра спеціальності „Підприємництво, торгівля та біржова діяльність” навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Єлизаветі Мотуз.

За результатами таємного голосування почесне звання Почесний професор Луганського національного університету імені Тараса Шевченка” присвоєно завідувачу кафедри української мови Аллі Нікітіній, завідувачу кафедри культурології та кіно-, телемистецтва Тетяні Шелупахіній та доценту кафедри олімпійського та професійного спорту Сергію Шинкарьову.

Звання Почесний доктор наук Луганського національного університету імені Тараса Шевченка” присвоєно засновнику ТОВ ,,Агро Кепітал Груп ЛТДˮ, засновнику та директору в одній особі ТОВ ,,ЕЛІТ ОІЛˮ, члену наглядової ради ЛНУ імені Тараса Шевченка Алієву Еліну Алі огли.

За високий професіоналізм, значний особистий внесок у розвиток національної освіти, сумлінну працю, вагомі досягнення в організації освітянської діяльності та з нагоди 99-ї річниці Дня заснування університету Почесною грамотою ЛНУ імені Тараса Шевченка було нагороджено декана факультету природничих наук Наталію Мацай, завідувача кафедри всесвітньої історії  та міжнародних відносин Ігоря Михальського та доцента кафедри української філології та загального мовознавства Анатолія Найруліна.

 

Серед різного за результатами таємного голосування вчена рада висунула кандидатури для участі в конкурсі на здобуття стипендії Кабінету Міністрів України для молодих вчених на 2020 – 2022 роки; атестувала наукові роботи стипендіатів, які отримують стипендію Кабінету Міністрів України для молодих учених; рекомендувала до друку наукові й методичні праці; затвердила теми дисертацій на здобуття наукових ступенів доктора наук і доктора філософії.

Вікторія Калініна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024