Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Поезія народів світу

26 лютого в університеті провели конкурс ,,Поезія народів світуˮ.

Недарма кажуть ,,Заговори, щоб я тебе побачивˮ, адже тільки спілкуючись можна показати свій інтелектуальний та культурний рівень розвитку. Знання іноземних мов у сучасний світі не тільки корисні, а й потрібні. З ними людина має більше можливостей.

Факультет іноземних мов уже традиційно втретє проводив конкурс ,,Поезія народів світуˮ серед учнів 10-11 класів закладів загальної середньої освіти Луганської області. Бажаючих взяти участь було більше 60 осіб.  Вони охоче продемонстрували свої знання й акторські здібності.

У відбірковому турі працювало 3 секції, де учні декламували вірші на англійській, німецькій, французькій, іспанській та італійській мовах. Найкращими з них стали 20 чоловік.

Після відбору, фіналісти І етапу декламували свої вірші в наступному етапі. 

На початку відбору до усіх присутніх звернувся голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз: ,,Мені особливо приємно говорити вам слова побажання тому, що, дійсно, в нашому університеті вже третій рік поспіль читці декламують лірику на всіх язиках світу і це звучить дуже красиво та милозвучно. Конкурсанти, для нас Ви вже переможці!ˮ

Декан факультету іноземних мов Світлана Шехавцова зазначає: ,,Конкурс спрямований на перевірку soft skills, які зараз найбільш актуальні в нашому житті. Це вміння презентувати себе, розкрити свій потенціал, акторські та творчі здібностіˮ.

Оцінювали декламування віршів журі, до складу якого увійшли: ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко, декан факультету іноземних мов Світлана Шехавцова, голова первинної профспілкової організації Володимир Мороз, завідувач кафедри східних мов Наталія Федічева та кандидат педагогічних наук Вікторія Сергєєва.

Усі присутні мали чудову змогу зануритися в дивовижний світ поезії й визначити найдостойніших. Талановиті учасники дуже професійно декламували лірику на різних мовах.

Конкурсанти активно знайомилися й ділилися своїми враженнями від конкурсу. Так, учениця 11 класу Сєвєродонецької школи №12 Аделіна Довженко каже: ,,Сьогодні я виступала з віршами на двох мовах – англійській та німецькій. У фінал пройшла з обома, але виступала англійською мовою, – й побажала наступним учасникам, – перш за все, я б хотіла побажати бути нескованими, вільними, поводьте себе як можна дивніше й розкутіше, ніхто вас за це не осудить. Якщо ви так відчуваєте цей вірш, то просто донесіть це до глядачівˮ.

Деякі конкурсанти брали участь вже не вперше, наприклад, Михайло Волобуєв з Кремінської школи-гімназії наголосив на тому, що йому подобається виступати на сцені й тому він разом зі своїм режисером Лідією Миколаївною вирішили взяти участь вдруге.

Найголовнішим і найемоційнішим етапом став процес визначення переможців. Так, усі учасники були нагороджені сертифікатами учасника та подарунками, які надала первинна профспілкова організація ЛНУ імені Тараса Шевченка в різних номінаціях, наприклад, ,,Натхнення та емоційна промоваˮ, ,,Оригінальність читанняˮ і багато інших. Гран-прі конкурсу отримали Катерина Польська та Дмитро Алпатов. 

Організатори щиро вдячні за  участь в конкурсі усім учасникам. Чекаємо  на Вас в наступному році!

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024