Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Інтерактивний практикум

24 лютого провели інтерактивний практикум з елементами тренінгу для студентів НН ІФВС.

,,Якщо ви не вмієте керувати собою, вами будуть керувати іншіˮ – під таким гаслом 24 лютого пройшов інтерактивний практикум з елементами тренінгу ,,Особистісно-педагогічна саморегуляція у контексті професійної діяльності майбутніх учителівˮ для студентів 2 і 3 курсів спеціальностей ,,Середня освіта. Фізична культураˮ і ,,Середня освіта. Здоров’я людиниˮ НН ІФВС.

Захід було проведено кафедрою педагогіки з метою підготовки студентів до професійної саморегуляції, а саме формування у них знань, умінь, навичок саморегуляції під час педагогічної діяльності та досвіду її здійснення. Тренером виступила доцент кафедри педагогіки, кандидат педагогічних наук Інна Курліщук.

У ході заходу студенти презентували результати власних науково-практичних досліджень з питань природи і механізмів особистісно-педагогічної саморегуляції, психокорекційного потенціалу різних засобів саморегуляції та умов успішного формування навичок керувати собою. Виконання ж тренінгових вправ дало можливість перевірити ефективність окремих технік аналізу педагогічних ситуацій, зняття фізичної та психоемоційної напруги.

Наприкінці практикуму студенти склали ,,Банк способів саморегуляціїˮ, до якого занесли способи фізичної і психологічної регуляції поведінки, які, на думку майбутніх спеціалістів, не тільки стануть у нагоді викладачеві в умовах професійно-педагогічного стресу, а й сприятимуть попередженню професійного ,,вигоранняˮ.

За матеріалами кафедри педагогіки НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024