Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Науковий ланч-семінар

На факультеті природничих наук відбувся навчально-методичний семінар «Сучасна структура системи органічного світу» для викладачів.

Під час семінару у невимушеній атмосфері, під чай з печивом, викладачі прослухали та обговорили наукову доповідь Кучер Оксани Олександрівни, наукового співробітника відділу геоботаніки та екології Інституту ботаніки імені М. Г. Холодного. У своїй доповіді вона висвітила актуальні питання розвитку сучасної біологічної науки: були розглянуті аспекти сучасної філогенії рослин, класифікація та способи картування біотопів, познайомила з новітніми методами ботанічних досліджень, в тому числі із використанням ГІСів. Найбільшу зацікавленість викликало обговорення сучасних трактувань багатьох біологічних та екологічних понять в контексті завдань новітніх наукових досліджень.

Кучер О. О. також розповіла присутнім про розробку найбільш актуальних тем, які досліджуються зараз  в їх провідній науковій установі.

Матеріали доповіді викликали зацікавленість у всіх присутніх та переросли у жваву дискусію, яка була безумовно корисною, як для доповідача так і для викладачів факультету.

Безпосереднє спілкування з науковцями із провідних академічних установ дозволяє підтримувати належний науковий рівень викладачам факультету, що позитивно відбивається на рівні підготовки наших студентів.

Викладачі факультету природничих наук щиро дякують Оксані Олександрівні за корисну інформацію та цікавий семінар! Така зустріч була далеко як не першою і на майбутнє, сподіваємось, що вони стануть систематичними.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024