Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Футбольний турнір до Дня університету

18-19 лютого був проведений футбольний турнір, присвячений 99-й річниці з Дня народження університету.

Поборотися за пам’ятний кубок ректорату виявили бажання і наші друзі – збірна команда Збройних сил України. По дві команди на турнір було заявлено від факультету природничих наук та коледжу ЛНУ, по одній – від РЦПО Старобільське відділення та об’єднана команда НН ІЕБ та НН ІТОТТ.

Для того, щоб дістатися найвищого щабля п’єдесталу пошани командам потрібно було провести впевнено всі шість ігор. Фаворитами турніру вважалися дві команди ФПН-1 та КЛНУ-1.

В перший день ці команди зіграли по три гри і  без особливих зусиль досягли перемоги. Приємною несподіванкою стала гра команди ЗСУ, які провели чотири переможні гри над КЛНУ-2 з рахунком 2:0, РЦПО – 4:1, ФПН-2 – 3:0 та збірною НН ІЄБ та НН ІТОТТ – 7:3. Своєю грою команда ЗСУ показала, що здатна боротися за кубок.

Другого дня вже в першій грі зустрілися претенденти на перемогу ФПН-1 – ЗСУ. В цікавій напруженій боротьбі проходив увесь матч. Першими рахунок відкрили військові, але до перерви Владислав Барабаш відновив рівновагу. Другий тайм проходив в гострій грі. Важливо відзначити гру воротарів,  які брали майже безнадійні м’ячі. За декілька секунд до фінального свистка гарматний удар Івана Наливайка приніс перемогу ФПН-1 з рахунком 2:1.

,,Фепеенівціˮ зробили вагомий крок до перемоги в турнірі. Залишався заключний матч проти ще одного фаворита КЛНУ-1. Цікавий поєдинок, який весь час тримав в напрузі численних вболівальників.

Перший тайм гри залишився за ,,коледжанамиˮ (2:1). У лідерів відзначилися Андрій Писаренко та Дмитро Григоренко. Все ж таки вони не змогли втримати переможний рахунок, тому що за 3 хвилини до кінця гри військові провели красень-гол і зрівняли рахунок. Гра закінчилися нічиєю 2:2.

Останній матч турніру проходив між ФПН-1 та КЛНУ-1. Їх протистояння йде вже протягом двох років з перемінним успіхом. У цьому матчі вже перед початком мали успіх хлопці з ФПН-1. Їх влаштував і нічийний результат для І місця. Та команди налаштувалися лише на перемогу. Цього разу краще вийшло в ,,фепеенівцівˮ, незважаючи на те, що вже на 3 хвилині вони пропустили гол в свої ворота. На 7 хвилині Владислав Барабаш відновив рівновагу і цей гол активізував гру ФПН-1. Вони діяли швидше та впевненіше і домоглися перемоги з рахунком 3:2.

Вигравши всі шість поєдинків, ФПН-1 став переможцем турніру. Лише через різницю м’ячів ІІ місце за КЛНУ-1, а ІІІ – за ЗСУ.

Кращий бомбардир з 13 голами – Іван Наливайко з команди ФПН-1.

Турнірна таблиця

Петро Ярошенко,
голова спортивного клубу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024