Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

,,У нашій пам’яті вони назавжди залишились…ˮ

20 лютого в ЛНУ імені Тараса Шевченка відзначили День пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Цього дня цвіт нашого народу, його славні сини й доньки у розквіті сил віддали свою молодість і, найдорожче – життя за рідну країну й кожного її мешканця, за свободу, незалежність, демократичні цінності, національні інтереси та європейський вибір. Вони вирішили, що краще вмерти за правду, ніж все життя жити в брехні. Не надіялись на когось, не ховалися за чужими спинами, не шукали випробувань.

За ініціативою студентської соціальної служби під керівництвом Олени Духової в коворкінг центрі був проведений захід з метою вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні. Для студентів НН ІТОТТ, НН ІЕБ, НН ІПП, ФПН доктор історичних наук, професор, завідувач кафедри історії України Олександр Набока прочитав лекцію, у якій наголосив про те, що події 18-20 лютого 2014 року вплинули на суспільний розвиток країни.

Наприкінці заходу студенти долучилися до всеукраїнської акції ,,Ангели пам’ятіˮ. Завідувач студентської соціальної служби ЛНУ імені Тараса Шевченка Олена Духова каже: ,,6 років тому співачка, волонтерка та громадська діячка Анжеліка Рудницька започаткувала акцію ,,Ангели пам’ятіˮ. У цей день небайдужі люди збираються біля верхнього входу до метро ,,Хрещатикˮ й розвішують паперових ангелів на дерева. 2 роки тому ця акція стала всеукраїнською, а цьогоріч вона вийшла на міжнародний рівень. Наш університет вирішив також долучитися до неїˮ.

100 паперових янголів тепер прикрашають дерево на території університету. Вони символізують невмирущість героїв.

Ми віримо, що вони десь поруч з нами, охороняють нас і вірять, що наша Україна буде процвітати та розвиватися.

Герої такі не вмирають,

Вони будуть вічно живі.

Героїв завжди пам’ятають

На небі й на рідній землі!

Вікторія Калініна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024