Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Нове лабораторне обладнання

Кафедра біології та агрономії отримала нове сучасне лабораторне обладнання.

Біологічні науки є одним з напрямків, вивчення яких потребує наочності. Проведення сучасних біологічних досліджень та експериментів неможливе без приборів та специфічного обладнання, що дає змогу спостерігати за біологічними об’єктами або процесами.

Кафедра біології та агрономії завжди намагалася залучити максимально можливі ресурси для проведення лабораторних, практичних робіт; польових практик; наукової діяльності здобувачів освіти. Викладачі кафедри чітко усвідомлюють нагальну необхідність навчити студентів спеціальностей «Середня освіта. Біологія та здоров’я людини» та «Агрономія» використовувати в своїй професійній діяльності сучасні технології та обладнання. З цією метою з початком нового семестру університетом було придбане нове сучасне лабораторне обладнання для кафедри. Під час добору обладнання пріоритети віддавалися приборам, які дозволять значно підвисити свій професійний рівень майбутнім вчителям біології згідно сучасній концепції «Нової української школи».

Нове обладнання, що поступило на баланс кафедри біології та агрономії дозволяє проводити лабораторні дослідження та спостереження з наступних напрямків: фізіологія рослин (спектроскоп, фотоколориметр); ботаніка, зоологія, мікробіологія (бінокулярний мікроскоп з цифровою камерою, світлові мікроскопи); анатомія та фізіологія людини (спірограф, кардіограф, модель скелету людини); радіобіологія (радіометр); польові дослідження з використанням ГІС-техоногій (квадрокоптер); мультимедійний проектор та інше.

Студенти та викладачі щиро вдячні керівництву факультету та університету за сприяння у придбанні цього необхідного для навчання та наукових досліджень обладнання.

За інформацією кафедри біології та агрономії

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024