Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Стажування для освітян у Фінляндії

Освітяни факультету іноземних мов взяли участь у стажуванні в Фінляндії (Західно-Фінляндський Коледж, місто Гуйттінен).

Декан факультету іноземних мов, доктор педагогічних наук, професор Світлана Шехавцова та завідувач кафедри романо-германської філології, кандидат педагогічних наук, доцент Олена Биндас взяли участь у стажуванні для освітян з 31 січня по 10 лютого у Фінляндії (Західно-Фінляндський Коледж, місто Гуйттінен).

Проходження наукового стажування для опанування проєктного підходу в організації навчального процесу у закладах освіти Фінляндії в поєднанні з інтенсивним вивченням англійської мови в Західно-Фінляндському Коледжі у міжнаціональному мультикультурному середовищі з використанням активних комунікаційних методик та пізнанням культури Фінляндії.

Західно-Фінляндський Коледж – один із найстаріших ЗВО Фінляндії заснований у 1890 році. На сьогодні найбільший осередок у країні із вивчення англійської мови як іноземної. Місія Західно-Фінляндського Коледжу полягає у підтримці студентів в досягненні особистих, культурних та освітніх цілей у відповідності до принципів безперервного навчання та  інтернаціоналізації освіти. Кампус знаходиться на околиці міста Гуйттінен, недалеко від річки Лойми, за 180 км від Гельсінкі.

За результатами навчання Західно-Фінляндським Коледжем видається сертифікат про те, що учасниками було пройдено стажування у вигляді 120 годин аудиторних занять та самостійної роботи. Під час проєкту учасники відвідають ряд освітніх заходів, а саме: зустріч з представником відділу освіти у мерії м. Гуйттінен, візит до дитячого садка, візит до початкової школи, візит до гімназії, візит до Фінського Університету.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024