Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Захист магістерських робіт у НН ІТОТТ

14-17 січня на кафедрі технологій виробництва і професійної освіти відбувся захист магістерських робіт.

На підсумкову атестацію до міста Старобільськ з’їхались магістранти спеціальностей ,,Середня освіта. Трудове навчання та технологіїˮ і ,,Професійна освіта. Транспортˮ, ,,Професійна освіта. Технологія виробництва і переробки продуктів сільського господарстваˮ, ,,Професійна освіта. Технологія виробів легкої промисловостіˮ, ,,Професійна освіта. Харчові технологіїˮ. До захисту магістерських робіт було допущено 72 студенти.

Було сформовано 4 екзаменаційні комісії, які протягом чотирьох днів оцінювали роботи студентів. Захист усіх робіт супроводжувався підготовленими студентами мультимедійними презентаціями.

У перший день захищали свої магістерські роботи студенти спеціальності ,,Середня освіта. Трудове навчання та технологіїˮ. До захисту було допущено 11 студентів. Захист пройшов на високому рівні. Особливо яскравим був захист магістрантки Ілони Попової. Тема її роботи ,,Методологічні основи викладання модулю ,,Кулінаріяˮ у 10-11 класіˮ. Ілона представила безліч блюд до новорічного столу, які були зроблені нею, розповіла про кулінарні шедеври різних регіонів України, про свою роботу з учнями під час проведення експерименту. Також впевнено захистили свої роботи студенти Володимир Бондаренко, Світлана Бондаренко, Наталія Любимова, Олеся Ветчинкіна.  Комісія відзначила ґрунтовну доповідь і блискучий захист магістерських робіт цими студентами. Усі вони отримали оцінку ,,відмінноˮ. Олеся Ветчинкіна отримає диплом з відзнакою. Шість студентів отримали оцінку ,,добреˮ. Відзначимо, що вісім студентів з одинадцяти працюють вчителями трудового навчання або керівниками гуртків у будинках творчості.

14-15 січня захищали свої магістерські роботи студенти спеціальності ,,Професійна освіта. Транспортˮ. До захисту було допущено 24 студенти. Більшість робіт виконані за інженерним напрямом. Відзначимо відмінний захист робіт студентами Богданом Іщенко, Олексієм Петрушовим, Михайлом Васич, Олександром Радкевич, Анатолієм Горбань, Сергієм Савощенко, Ігорем Кошевим, Дмитром Кузьміновим.

15 січня 2020 року відбувся захист магістерських робіт спеціальності ,,Професійна освіта. Технологія виробів легкої промисловостіˮ. Захист цієї спеціальності завжди проходить яскраво. Дівчата продемонстрували пошиті швейні вироби, розповіли про конструювання виробів, технологію їх пошиття, продемонстрували економічні розрахунки на виготовлення цих виробів. Дуже впевнено захистили свої роботи Ольга Попова і Анастасія Рожкова. У підсумку вони здобули оцінку ,,відмінноˮ і отримають диплом з відзнакою. Особливо відзначимо роботу Ольги Попової, яка розробила і пошила плащ-трансформер. Інші два студенти отримали оцінку добре.

16-17 січня до захисту магістерських робіт приступили студенти спеціальності ,,Професійна освіта. Технологія виробництва і переробка продуктів сільського господарстваˮ. Серед студентів цієї спеціальності відзначимо відмінний захист магістерської роботи Едуардом Дерев’янко, Олександром Чернухою, Максимом Запарою, Станіславом Циганком.

16-17 січня до захисту магістерських робіт приступили студенти спеціальності ,,Професійна освіта. Харчові технологіїˮ.

Загалом на захист членам ЕК було представлено 16 магістерських робіт. Магістранти в процесі виконання робіт розробляли та досліджували технологію виготовлення або удосконалення новітніх технологій харчових продуктів з підвищеною харчовою цінністю та сучасних страв закладів ресторанного господарства. Значна частина роботи була відведена питанню комплексного дослідження якості кулінарної продукції та її покращенню.

Треба відзначити, що більшість студентів вже працюють у галузі харчових технологій та закладах ресторанного господарства в Україні та закордоном (Польща, Китай та ін.) і мають досвід створення нових страв і кулінарних виробів. Свій досвід роботи вони використовують у створенні нових продуктів і технологій. До таких студентів можна віднести О.В. Возняка, В.Р. Костюка, Є.О. Кононенка, Н.С. Бойко, О.О. Кривоніс, В.О. Прокопчук.

За результатами захисту оцінку ,,відмінноˮ отримали 10 студентів, оцінку ,,добреˮ – 6 студентів.

Необхідно відзначити ґрунтовну підготовку студентів і змістовність магістерських робот, про що свідчать високі оцінки, які були виставлені студентам екзаменаційними комісіями.

Вітаємо усіх студентів і їх керівників з успішним захистом магістерських робіт.

Бажаємо випускникам щасливої дороги по життю, успіхів у майбутній професійній діяльності й не забувати свій рідний університет.

Кафедра технологій виробництва
і професійної освіти НН ІТОТТ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024