Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

ЛНУ у рейтингу університетів за показниками Scopus

У рейтингу українських ЗВО за показниками Scopus 2019 року наш університет посів 78 місце.

Сайтом Освіта.ua у квітні 2019 року здійснено наукометричний моніторинг суб’єктів науково-видавничої діяльності України за показниками бази даних SciVerse Scopus, на підставі якого складено рейтинг українських закладів вищої освіти.

Результати рейтингу базуються на показниках бази даних Scopus. Нагадаємо, що Scopus – бібліографічна і реферативна база даних та інструмент для відстеження цитованості статей, опублікованих у наукових виданнях. Вона індексує понад 20 тисяч назв наукових видань з технічних, медичних та гуманітарних наук.

У рейтинговій таблиці вищі навчальні заклади України ранжовані за індексом Гірша, який є кількісною характеристикою продуктивності вченого, групи вчених, наукової організації або країни в цілому, заснованої на кількості публікацій і кількості цитувань цих публікацій.

На час проведення моніторингу до бази даних Scopus було включено 166 заклади вищої освіти України, серед яких і Луганський національний університет імені Тараса Шевченка. Згідно з даними рейтингу, наш університет посів 78 сходинку (кількість публікацій ‒ 131; кількість цитувань ‒ 554, індекс Гірша ‒ 12).

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024