Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Підсумкова атестація магістрантів-хореографів

У навчально-науковому інституті культури і мистецтв розпочалася підсумкова атестація випускників, відкрили яку магістранти спеціальності «Хореографія», які демонстрували на сцені власні постановки.

Головою екзаменаційної комісії було запрошено Вітовського В’ячеслава Владиковича, заслуженого артиста України, доцента кафедри хореографії інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка.

Комісія та всі бажаючі мали можливість побачити на сцені власні постановки магістрантів і відчути справжню атмосферу свята танцю. Приємно відзначити, що цього року випускники надали перевагу українській тематиці та проілюстрували своїми хореографічними роботами видатні літературні твори.

Лірична та щемлива композиція Анастасії Чуб за мотивам драми-феєрії Лесі Українки «Лісова пісня», сумна та гостросоціальна постановка Олексія Білоброва «Знедолена» за поемою Тараса Шевченка «Катерина», постановка Владіслава Онищенка за мотивами повісті Всеволода Нестайка «Тореадори з Васюківки», композиція Анни Петрик «Вечоріє» – всі ці роботи демонстрували можливості та потенціал залучення літературного та культурного надбання українського народу для натхнення сучасних хореографів-постановників. Загалом усі постановочні роботи магістрантів були присвячені цікавим і актуальним темам (культура Сходу, кохання та вірність), вирізнялися оригінальністю та професійністю.

Інститут культури і мистецтв вітає своїх магістрантів із успішним завершенням навчання та пишається їхніми здобутками.

Навчально-науковий інститут
культури та мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024