Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання ректорату

13 січня в університеті відбулося планове засідання ректорату.

На порядку денному було розглянуто питання про стан і перспективи розвитку ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка”.

Заслухавши та обговоривши доповідь директорки коледжу Галини Мінєнко, ректорат відзначає, що коледж готує фахівців за ОКР молодшого спеціаліста спеціальностей „Дошкільна освіта”, „Початкова освіта”, „Середня освіта (Трудове навчання та технології)”, „Середня освіта (Фізична культура)”, „Журналістика” за денною формою. Контингент студентів на 1 січня 2020 року становить 423 особи.

Коледж має сформовану інфраструктуру та достатні площі для організації освітнього процесу: навчальні кабінети, лабораторії, методичні кабінети, комп’ютерні центри, майстерні, спортивні, гімнастичні й актовий зали, бібліотеку, читальну залу, гуртожиток, приміщення побутового призначення, медпункт, спортивний майданчик.

Освітня та наукова діяльність у коледжі спрямована на реалізацію актуальних завдань сьогодення, передусім на впровадження ідей та принципів Нової української школи. Значну увагу приділено питанням формування інклюзивного освітнього простору (шостий рік поспіль у коледжі проводять Всеукраїнську науково-практичну конференцію „Система надання освіти дітям з особливими освітніми потребами в умовах сучасного закладу”), розвитку технологічної освіти (викладачі разом зі студентами розробляють та застосовують в освітньому процесі професійно орієнтовані електронні ресурси, що сприяє забезпеченню якості освіти).

Викладачі та студенти коледжу беруть активну участь у наукових конференціях різного рівня, семінарах, тренінгах, онлайн-марафонах тощо, що сприяє ефективній фаховій діяльності.

Лисичанський педагогічний коледж активно пропагує фундаментальні засади національно-патріотичного виховання та становлення громадянських компетентностей сучасної молоді, розвиває міжнародні зв’язки, співпрацює з міжнародними організаціями та фондами (Норвезька рада у справах біженців, Міжнародна організація з міграції, Представництво Європейського Союзу в Україні „Прямуємо разом”, Фонд ООН у галузі народонаселення України, Soros Moldova). П’ять викладачів пройшли курс „Формування громадянських компетентностей у майбутніх учителів початкової школи” в рамках швейцарсько-українського проекту „Розвиток громадянських компетентностей в Україні – DOCCU”.

В обговоренні цього питання взяла участь в.о. завідувача навчального відділу Валентина Лєснова, яка наголосила на тому, що ВП „Лисичанський педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченка” продовжує активно розвиватися, підтримує позитивний імідж як власний, так і університету. До обговорення долучилася і в.о. завідувача відділу управління якістю освітньої діяльності Маргарита Кравченко, яка акцентувала увагу на тому, що коледжі активно використовують нестандартні форми під час проведення занять, наукових конференцій, звітних заходів, на високому рівні підтримують інформативний дайджест.

Серед різного було обговорено поточні робочі питання.

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024