Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Новорічний подарунок

ЛНУ отримав Новорічний подарунок від Національної академії педагогічних наук України ‒ понад 60 примірників наукової, навчальної та методичної літератури.

Уже стало традицією привітання університету від НАПН України до державних свят у формі поповнення книжкового фонду наукової бібліотеки. Ініціаторами такої щорічної акції стали Президент НАПН України В. Г. Кремень та академік-секретар відділення загальної педагогіки та філософії освіти С. О. Сисоєва.

НАПН України – одна з перших, хто підтримав і продовжує підтримувати наш університет від початку війни на сході України та в умовах переміщення. Так, у минулому році до Дня працівника освіти Академія передала університету понад 250 примірників літератури за різними галузями знань.

Дуже яскравою подією стало і проведення виїзного спільного засідання Президії НАПН України та вченої ради ДЗ «ЛНУ імені Тараса Шевченка» на базі університету 13-14 жовтня 2018 року, у День Захисника України.

А сьогодні бібліотека університету поповнилася новою літературою, що буде використовуватися в процесі підготовки фахівців усіх ланок освіти – дошкільної, загальної середньої, вищої.

Усі книги представлені на виставці в читальному залі наукової бібліотеки університету. Приємно відзначити, що першими відвідувачами виставки стали ректор ДЗ „Луганський національний університет імені Тараса Шевченка”, професор, доктор педагогічних наук, член-кореспондент НАПН України С. В. Савченко і директор навчально-наукового інституту педагогіки і психології професор, доктор педагогічних наук, професор, директор науково-дослідного центру з проблем соціальної педагогіки і соціальної роботи НАПН України О. Л. Караман.

Особливе захоплення відвідувачів викликали видання С. Сисоєвої, І. Соколової «Теорія і практика вищої освіти», С. Сисоєвої, Н. Батченко «Вища освіта України: реалії сучасного розвитку», С. Сисоєвої, Т. Поясок «Хрестоматія з психології та педагогіки», Т. Поясок «Система застосування інформаційних технологій у професійній підготовці майбутніх економістів», І. Дичківської «Інноваційні педагогічні технології», Л. Березівської «Реформування шкільної освіти в Україні у ХХ столітті» та ін.

Також бібліотеку університету поповнили монографії, енциклопедії, довідники, навчальні посібники, присвячені проблемам розвитку та реформування освіти.

На особливу увагу заслуговують збірка «Інклюзивна освіта в ЗПО», де представлено особливості організації інклюзивного навчання в закладі позашкільної освіти, та періодичні видання «Територія успіху» та «Позашкілля», у яких розглядаються проблеми освіти дорослих і дітей і розвиток громадянського суспільства.

Подарунок від НАПН України стане в нагоді викладачам, студентам, аспірантам, докторантам, учителям та всім, хто цікавиться новаціями в освіті.

Тож щиро дякуємо НАПН України та запрошуємо відвідати читальний зал наукової бібліотеки університету.

За інформацією М. Починкової,
директора наукової бібліотеки університету

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024