Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Екологічна ялинка»

Вже четвертий рік поспіль ФПН організовує та проводить конкурс-виставку «Екологічна ялинка».

У цьому році до виставки приєдналися студенти майже з усіх навчальних підрозділів.

Новий рік – це чарівне свято, головним атрибутом якого є ялинка. Майже у кожній родині є чудова сімейна традиція її прикрашання.У багатьох родинах прикрашають саме живі ялинки. Але мало хто замислюється, що буде з нею після свята…

Щоб виростити ялинку потрібно 10-15 років. Кожного року на святкування в Україні зрубують десятки тисяч лісових красунь, що призводить до порушення екологічного балансу у природі. Тому, починаючи з 2007 року в Україні щорічно за ініціативою активної частини суспільства поширюється ідея використання штучних ялинок. 

В наш час особливої популярності набувають ялинки зроблені своїми руками. В багатьох родинах традиція їх виготовлення стає сімейною і саме так сталося й в нашому університеті.

Студенти різних структурних підрозділів університету підготували ялинки та новорічні вироби з різних матеріалів, але головна умова була одна – це екологічність. Так, були представлені ялинки з картону, з монет, з пластикових ложок, з цукерок, з серветок, з газет, їстівні та в’язані.

Окрім цього для присутніх були проведені і майстер-класи з виготовлення таких прикрас. Так, навчали усіх охочих виготовляти ялинки із мішковини, картону та ялинкових шишок. Сподіваємося, що майстер-класи надихнуть кожного, хто відвідав захід, на виготовлення своєї особливої еко-ялинки.

По завершенню виставки журі конкурсу обирали переможців та нагородили їх дипломами у різних номінаціях, серед яких: «Найкреативніша», «Найяскравіша», «Найпрактичніша», «Найсолодша», «Дизайнерська знахідка», «Зимова композиція», «Оригінальна ідея» тощо.

За традицією, яка склалася на нашому факультеті, ялинки будуть передані нашим захисникам до новорічних свят.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024