Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Відкриття зимового сезону з міні-футболу

Збірна команда ЛНУ імені Тараса Шевченка ,,Універˮ взяла участь у відкритті зимового сезону з міні-футболу в Старобільському районі 2019-2020 рр.

У першому етапі, що проводився 7 грудня, збірна університету зіграла вдало. Команда, в складі воротаря Олександра Порчука (НН ІІМВСПН), польових гравців Івана Наливайка, Владислава Барабаша, Дмитра Голубцова і Сергія Белашова (ФПН), Дмитра Григоренка, Єгора Корнієнка, Андрія Писаренка (КЛНУ) та Михайла Шамрихи (НН ІФВС), в першому матчі проти команди з Чмирівської громади зіграли невиразно, і лише на останніх секундах гри, Владислав Барабаш зрівняв рахунок в нічию 2:2. В другому поєдинку проти команди ремонтного заводу, наші хлопці діяли розкуто і забили у ворота суперника 19 м’ячів, пропустивши в свої лише 2. Принциповим був третій матч проти команди села Байдівка. ,,Універˮ, пропустивши перший гол в першому таймі, примусив суперника в другому таймі чотири рази розпочинати гру з центра поля. Перемігши байдівчан з рахунком 4:1 та набравши 7 очок, ,,Універˮ з І місця в групі вийшов до наступного етапу.

Другий етап розпочався наступного дня з втрат для ,,Універуˮ. Не з’явилися до команди Михайло Шамриха та Андрій Писаренко, чим ускладнили ситуацію команди.

В другому етапі була олімпійська система розіграшу: програв – вилетів. І команди були значно сильніші, темп гри ріс. Гравці, які не з’явилися, входили до стартового складу команди ,,Універˮ. Свій перший матч ,,Універˮ провів з командою села Лиман, гравці якої, хоча і досвідчені, та за фізичними критеріями поступилися нашим хлопцям. І цим скористався ,,Універˮ, забивши чотири ,,сухихˮ м’ячі у ворота суперника і автоматично вийшов до півфіналу.

Суперником цього поєдинку була молода амбітна команда прикордонників. Це був дуже напружений матч. Наші хлопці відкрили рахунок в першому таймі і мали змогу збільшити його та трапилося інше. За декілька секунд до закінчення, суперник відновив рівновагу. Переможця визначали серії шестиметрових ударів. Два влучні удари Івана Наливайка та Владислава Барабаша вивели нашу команду до фіналу. Суперник двічі промахнувся.

Після п’яти хвилин відпочинку наші хлопці вийшли на гру проти команди села Шульгінка. На сьогодні, це одна з кращих команд не тільки Старобільщини, а й області. Вони активніше розпочали гру і першими досягли успіху. На перерву команди пішли з рахунком 1:1.

В другому таймі ініціативою володіли шульгінці. Вони втілили свою ігрову перевагу в рольову, але їм заважав наш воротар Олександр Порчук. І лише під завісу матчу, більш досвідченіша команда забила два голи у ворота ,,Універуˮ і Шульгінка стала володарем кубку.

Петро Ярошенко,
голова суддівської комісії

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024