Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

ІІ українсько-польський семінар

Викладачі кафедри економіки, маркетингу та підприємництва взяли участь в організації та проведенні ІІ українсько-польського семінару.

2-3 грудня 2019 р. на базі Інституту економіки промисловості Національної академії наук України було проведено ІІ українсько-польський семінар ,,Реформи систем самоврядування та освіти в Польщі: проблеми і механізми правової імплементації в Україніˮ.

Засновники-організатори семінару – ІЕП НАНУ, Академія економічних наук України, кафедра менеджменту Лодзінського університету (Республіка Польща) і кафедра економіки, маркетингу та підприємництва ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Безпосередню підготовку семінару було покладено на Центр науково-дослідного співробітництва Польща – Україна, який був заснований відповідними кафедрами Лодзінського університету та ЛНУ імені Тараса Шевченка у 2016 р. на підґрунті Рамкової угоди між нашими університетами й Філію ІЕП, котра з 2004 р. діє також на базі кафедри економіки, маркетингу та підприємництва ЛНУ.

2-го грудня відбулася робота І секції, присвяченої порівняльному аналізу регіональної політики Польщі та України, а 3-го грудня – ІІ секції щодо розгляду проблематики впровадження інноваційного освітнього процесу в системі вищої освіти країн.

На початку семінару президент Академії економічних наук України, директор ІЕП, академік НАН Олександр Амоша вручив дипломи академіків Академії економічних наук України доктору хабілітованому, надзвичайному професору Богуславу Качмареку та доктору хабілітованому Беаті Глінковській-Краузе. Це – відзнака внеску провідних вчених Лодзінського університету у розвиток економічної науки та створення плідної діяльності Центру Польща-Україна – єдиної такого роду установи на теренах Центральної та Східної Європи.

На відміну від І українсько-польського семінару (його проведено у вересні 2018 р.), у ІІ форумі взяли участь не тільки науковці, а й представники бізнесу та влади.

За підсумками роботи ІІ семінару було прийнято рішення щодо широкого оприлюднення започаткованого українсько-польського співробітництва в англомовних, польськомовних та україномовних науково-практичних виданнях.

Навчально-науковий інститут економіки та бізнесу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024