Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Дню Збройних сил України присвячується…

У ЛНУ імені Тараса Шевченка пройшли змагання з футзалу, присвячені Дню Збройних сил України.

Напередодні Дня збройних сил України в університеті був проведений футзальний турнір присвячений цій даті. 8 чоловічих команд вели боротьбу за пам’ятний кубок. Фаворитами турніру вважалися команди ФПН-1 та КЛНУ-1, саме вони і були розведені грати в різні групи, щоб, можливо, за вдалої гри, зустрітися у вирішальному поєдинку. Та, на жаль, сподівання вболівальників на цю гру не справдилися. Уже в першому матчі групи ,,Аˮ, фаворит КЛНУ-1 поступився команді ФПН-2 з рахунком 7:2. Невдача фаворита спіткала і в другому поєдинку проти збірної ,,Універуˮ. Вони програли з рахунком 4:1 і втратили шанс на вихід до фінальної четвірки, незважаючи на перемогу з рахунком 9:1 на РЦПО-1. Переможцем групи ,,Аˮ стали ,,фепееневціˮ, які здобули ще 2 перемоги над ,,Універомˮ 5:3 та РЦПО-1 6:0 і з І місця вийшли у фінальний турнір. Другою командою від групи в фінальних іграх стала ,,Універˮ.

Фаворит ФПН-1, що був розподілений до групи ,,Бˮ вдало провів свої ігри. Команда перемогла в іграх із командами ЗСУ – 6:1, РЦПО-2 – 10:1 та КЛНУ-2 – 4:2.

За ІІ місце відчайдушну боротьбу вели команди РЦПО-2 та ЗСУ. Саме в грі між ними і визначилася друга команда групи. Початок гри був за командою, яка вже на п’ятій хвилині вела з рахунком 2:0, та втримати її не було можливості. В другому таймі військові переломили хід гри і забили 3 голи, не пропустивши в свої ворота жодного. Перегравши ,,коледжанˮ з рахунком 3:2, ЗСУ здобули путівку до фінальної четвірки.

У надзвичайно напруженій та інтригуючій боротьбі проходили ігри фінальної четвірки. Перший матч ФПН-2 – ЗСУ тримав численних вболівальників у напрузі до фінального свистка. Активно розпочали гру обидві команди і вже в першому таймі забили по 3 м’ячі. У другому таймі гравці спромоглися забити лише один м’яч. На останній хвилині м’яч влетів в ворота Олександра Табакова з ФПН-2. Своєю поразкою ,,фепеенівціˮ ускладнили своє турнірне положення,  а ЗСУ навпаки зміцнили його. І з позитивними емоціями вийшли на матч проти ,,Універуˮ, який перед цим зіграв з лідером ФПН-1 і поступився рахунком 7:0. Стільки ж ,,Універˮ пропустив і від ЗСУ, спромігшись забити їм лише 3 м’ячі.

Остаточний розподіл місць в турнірну таблицю вніс заключний м’яч переможців груп ФПН-1 – ФПН-2. Перша команда ФПНу вдало розпочала гру і зусиллями своїх лідерів Владислава Барабаша та Івана Наливайка відкрила рахунок вже на другій хвилині поєдинку. До середини другого тайму – вони вже вели з рахунком 5:0. Команда ФПН-2 відповіла своїм суперникам лише 2 голами.

ФПН-1, здобувши свою четверту перемогу в турнірі з чотирьох, стали володарями кубку ректорату турніру, присвяченому Дню Збройних сил України. ІІ місце посіла команда ЗСУ. ІІІ місце у команди ФПН-2.

Владислав Барабаш, забивши 11 голів, став кращим бомбардиром.

Декан факультету природничих наук Наталія Мацай вручила своїм командам солодкі призи.

Вітаємо команди переможців і бажаємо подальших перемог!

Петро Ярошенко,
голова суддівської комісії

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024