Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День народження НН ІТОТТ

3 грудня навчально-науковий інститут торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму відзначив 12-у річницю з нагоди дня заснування.

Історія навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму розпочалась у 2007 році. За 12 років свого існування він став одним із найпотужніших структурних підрозділів університету. Інститут об’єднав фахівців  різного напряму обслуговування населення у різних сферах життя, а саме торгівлі, харчових технологій, транспорту, дизайну та туризму. Нині, НН ІТОТТ продовжує розвиватися та здобувати популярність серед абітурієнтів.

Урочистості розпочалися з виставки, на якій кожна кафедра інституту презентувала свої напрацювання та здобутки.

Так, кафедра дизайну презентувала свої експонати з наступних напрямів: графічний дизайн, дизайн середовища та дизайн зачіски та візажу під загальною назвою ,,Композиційні образи постижерних виробівˮ. Експонати були виготовлені з натурального і штучного волосся, стрічок, пластівок та мали різноманітну форму, наприклад ліхтарики, маски. Також презентували картини та портрети виготовлені різноманітними техніками та авторські шрифти.

Кафедра туризму, готельної і ресторанної справи поділилася з присутніми своїми фото з закордонних практик та розповіли присутнім про можливість проходження практик у Турції, Болгарії, Тайланді. Студентки  продемонстрували робочі костюми ,,oo Leonˮ з м. Анталія. Від кафедри атмосферу свята створював і анімаційний герой у костюмі зайця.

Кафедра товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів цього дня презентувала результати розробок науковців і здобувачів кафедри. Були розроблені харчові продукти для спортсменів, військовослужбовців, шахтарів. Людмила Сеногонова зазначає: ,,Кафедрою отримано 28 патентів. Сьогодні ми також представляємо матеріали конференцій та здобутки наших студентів, відеоролики, де відображені результати проведення конференцій, екскурсій, монографії та підручникиˮ.

Кафедра технологій виробництва і професійної освіти презентувала свої вироби. Студенти у спеціалізованому одязі кухарів запрошували усіх присутніх скоштувати смаколики ручної роботи: тістечка, торти, печиво. Крім того, тут можна було придбати пряники та самостійно розфарбувати їх їстівними фарбами. Виставлені були роботи й студентів інших спеціальностей, наприклад вироби з дерева студентів СО ,,Трудове навчання та технологіїˮ та прикраси ручної роботи спеціальності ПО ,,Технологія виробів легкої промисловостіˮ.

Продовженням урочистостей став святковий концерт. На початку усі присутні почули відеопривітання від голови вченої ради університету Віталія Курила.

З привітальним словом до усіх присутніх звернувся ректор університету Сергій Савченко: ,,12 років – це не великий проміжок часу. 6 років ви працюєте в цих складних і незвичайних для будь-якого навчального закладу умовах, та попри все – здобуваєте нові досягнення та розвиваєтесь. Усе це свідчить про ваш професіоналізм та відданість справі. Вітаю інститут з 12-річчям та бажаю викладацько-студентському колективу успіхів та нових звершень!ˮ

Привітав колектив й директор інституту Віктор Дрель: ,,Сьогодні виповнилося 12 років одній ,,дитиніˮ великої родини Луганського національного університету імені Тараса Шевченка. Багато це чимало – важко сказати, але вона вже почала ходити, розуміти й прагнути кращого. Вітаю вас, шановні колеги та студенти!ˮ. Зі сцени директор нагородив почесними грамотами студентів, викладачів та співробітників за їх невтомну працю та творчі пошуки.

Концертна програма була яскравою та насиченою концертними номерами. Студенти та викладачі щиро вітали свій рідний інститут запальними піснями та хореографічними виступами, а саме: Світлана Безбородих, завідувачка кафедри туризму, готельної та ресторанної справи з піснею ,,Моя країнаˮ, Роман Волинцов, студент 3 курсу с піснею ,,Обіймуˮ та хореографічний дует ,,Несхожіˮ Марія та Дарія Наточій, студентки 2 курсу, викладачі Надія Стрельцова та Анну Черв’як  з піснею ,,Ти тільки танцюйˮ, Артем Негря, студент 1 курсу, з піснею під гітару ,,Не цілуй, коли не любишˮ.

Слова привітання та вдячності висловили студенти й випускники НН ІТОТТ. Відео-привітання були досить чуттєвими, насиченими теплими спогадами та привітаннями.

Привітати НН ІТОТТ зі святом завітали й гості, а саме народний вокальний ансамбль ,,Семперпримоˮ районного будинку культури, солістка Старобільського районного будинку культури імені Тараса Шевченка, студентка НН ІКМ Мар’яна Бондар, хореографічний колектив ,,Мріяˮ студентів Центру культури та дозвілля Луганського державного медичного університету з м. Рубіжне. Друзі-студенти з Центру культури та дозвілля, а також хореографічний колектив НН ІПП ,,Вівʼєнˮ вітали іменинників запальними танцями та щирими словами.

Цікавинкою на святі став яскравий дебют театру костюмів. До 12-річчя НН ІТОТТ Марина Тука та Тетяна Кобиляцька створили 12 унікальних костюмів, які зроблені в різних стилях: Джутове мереживо, етнічне філейне плетіння, в техніці витинанка, з використанням Слобожанського та Петраківського розпису. 

Виступи студентів були запальні та веселі. Пісні, які лунали в актовій залі піднімали святковий настрій, а хореографічні виступи доказали, що молодь НН ІТОТТ повна сил та енергії прославляти свій інститут.

Вітаємо навчально-науковий інститут торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму з Днем народження та бажаємо нових наукових звершень та розвитку!

Вікторія Калініна,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024