Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

,,Разом проти СНІДуˮ

У НН ІЕБ 2 грудня відбулася низка заходів, присвячених Всесвітньому дню боротьби зі СНІДом.

Синдром набутого імунодефіциту – одна з найнебезпечніших хвороб сьогодення. Людство щодня докладає зусиль аби знищити навалу світової епідемії ХХІ століття.

Традиційно 1 грудня світова спільнота об’єднується з метою соціальної терпимості та розширення обміну інформацією про пандемію, що швидкими темпами розповсюджується по усіх регіонах земної кулі.

Студенти та викладачі навчально-наукового інституту економіки та бізнесу також не залишаються осторонь актуальних проблем сьогодення. Так, 2 грудня студентська молодь зібралася у коворкінг центрі ,,Creative Universityˮ. На початку заходу до присутніх звернувся заступник директора з соціально-гуманітарної роботи Олег Черниш. Він акцентував увагу на актуальності проблеми ВІЛ та СНІД для сучасного суспільства та необхідності боротьби з пандемією.

Як символ боротьби зі страшною хворобою та привернення уваги до проблем ВІЛ-інфікованих, представники соціального сектору студентського самоврядування інституту підготували плакат ,,Разом проти СНІДуˮ.

Студентська молодь також переглянула фільм ,,Лікиˮ, який розповідає про трагічну долю 11-річного невиліковно хворого хлопчика Декстера. Кінострічка підіймає болючі питання ВІЛ-інфікованих, висвітлює стереотипи щодо шляхів передачі СНІД та ставлення суспільства до цієї епідемії.

Увечері студенти навчально-наукового інституту економіки та бізнесу долучилися до урочистої ходи, яку організувала студентська соціальна служба університету.

Навчально-науковий інститут

економіки та бізнесу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024