Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Міжнародна конференція

Днями в навчально-науковому інституті економіки та бізнесу відбулася міжнародна он-лайн конференція за участю провідних закордонних учених.

30 листопада кафедра економіки, маркетингу та підприємництва разом зі студентами НН ІнЕБ та активістами нещодавно заснованого «Бізнес-клубу» організувала та провела розширений відео-зв’язок з Лодзінським університетом (Республіка Польща) щодо участі в Міжнародній конференції з менеджменту та соціальних наук «Сучасний менеджмент – напрямки, виклики та зміни». У конференції у режимі он-лайн взяли участь провідні вчені Італії, Німеччини, Франції, країн Азії та Африки.

Дана конференція, з одного боку, є втіленням поглибленої співпраці вчених Центру науково-дослідного співробітництва Польща–Україна, який у 2016 р. кафедрою економіки, маркетингу та підприємництва ЛНУ імені Тараса Шевченка створено разом із кафедрою менеджменту Лодзінського університету, а з іншого, – є відображенням залучення студентів до міжнародної наукової діяльності, що є однією з головних цілей діяльності Центру.

У ході відео-зв’язків було заслухано та обговорено такі доповіді: «Релігія як фактор формування національних бізнес-культур» (д.е.н., професор В. Чеботарьов та д.е.н., старший науковий співробітник В. Ляшенко та к.е.н., доцент Є. Чеботарьов), «Локалізація та усунення наслідків катастрофи на Донбасі» (В. Ляшенко, В. Чеботарьов та д.е.н Харізашвілі), «Проблеми державного управління об’єднаних територіальних громад України в контексті використання досвіду Польщі» (д.е.н., професор А. Колосов). Потім до участі приєдналися наукові партнери кафедри з Білорусі – вчені Поліського державного університету (к.е.н., доценти Гречишкіна О. та Самахавець М.). Наприкінці – доповідь «Стратегії інтернаціоналізації українських підприємств та теорія на основі ресурсів» (доктор Б. Глінковська-Краузе та к.е.н., доцент Н. Чеботарьова). Доповіді усіх учасників конференції з української та білоруської сторін було зроблено англійською та польською мовами (або – виступи англійською супроводжувалися презентацією польською).

Підводячи підсумок заходу викладачі кафедри звернулися з пропозицію провести окремо додатковий відео-зв’язок з професорами Лодзінського університету, у ході якого вони б, безпосередньо з польськими вченими, обговорили різноманітні питання наукової співпраці та спільної діяльності зі студентами польських навчальних закладів. Цілком прогнозовано таку пропозицію з радістю було підтримано польськими партнерами.

Навчально-науковий інститут економіки та бізнесу

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024