Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Засідання вченої ради

Сьогодні в університеті відбулося планове засідання вченої ради.

На порядку денному було розглянуто 6 основних питань:

  • про обрання голови вченої ради університету;
  • про обрання заступників голови і секретаря вченої ради університету;
  • про внутрішню систему забезпечення якості освіти;
  • конкурсні справи;
  • про виконання редколегіями періодичних видань університету вимог Переліку фахових видань України і наукометричних баз та результати застосування програмних засобів виявлення академічного плагіату в роботі спеціалізованих вчених рад;
  • різне.

За першим питанням вчена рада таємним голосуванням обрала головою вченої ради університету Віталія Курила. За другим питанням відкритим голосуванням першим заступником голови вченої ради було обрано Сергія Савченка, а заступником-секретарем вченої ради – Надію Карлову.

Заслухавши та обговоривши питання про внутрішню систему забезпечення якості освіти, учена рада відзначає, що забезпечення якості вищої освіти є свідомим цілеспрямованим і систематичним процесом створення умов та виділення необхідних ресурсів на університетському, національному й міжнародному рівнях для досягнення якості вищої освіти з урахуванням вимог стандартів і потреб усіх стейкхолдерів, формування освітнього середовища на принципах довіри та впевненості у виконанні вимог до якості.

В обговоренні питання взяли участь проректори з науково-педагогічної роботи Леонід Ваховський, Олександр Бабічев та виконуюча обов’язки завідувача навчального відділу Валентина Лєснова.

Учена рада затвердила поповнення, які регулюють роботу внутрішньої системи забезпечення якості освіти, зокрема положення про створення центру розвитку кар’єри; про академічну доброчесність освітнього процесу; про розробку, затвердження, оновлення змісту та закриття освітніх програм.

З  конкурсними справами виступив проректор з науково-педагогічної роботи Дмитро Ужченко. На посаду завідувача кафедри музичного мистецтва та хореографії було обрано кандидата педагогічних наук, доцента Олександра Плохотнюка та на посаду завідувача кафедри дизайну, кандидата педагогічних наук, доцента Ірину Продан.

Заслухавши та обговоривши питання про виконання редколегіями періодичних видань університету вимог Переліку фахових видань України і наукометричних баз та результати застосування програмних засобів виявлення академічного плагіату в роботі спеціалізованих вчених рад, учена рада відзначає, що університет у цілому забезпечує виконання вимог Порядку формування Переліку фахових видань України та застосовує програмні засоби виявлення академічного плагіату в роботі спеціалізованих вчених рад.

У обговоренні питання взяли участь редактор ,,Вісник Луганського національного університету імені Тараса Шевченкаˮ (історичні науки) Олександр Набока, учений секретар спеціалізованої вченої ради Наталія Мордовцева та проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Меняйленко.

Серед різного було рекомендовано до друку випуски фахових наукових видань, збірники матеріалів конференцій, методичні рекомендації до вивчення фахових дисциплін з підготовки та захисту магістерської роботи, затверджено теми дисертацій на здобуття ступеня доктора філософії.

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024