Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

В гостях у казки

18 листопада в навчально-науковому інституті педагогіки і психології відбулося свято першокурсників – «Алло, ми шукаємо таланти» з тематичною назвою «В гостях у казки».

На захід зібрався весь університет – студенти і викладачі всіх інститутів, факультетів, коледжів; студенти-військовослужбовці. На сцені – лісова галявина з казковими персонажами: лисичка, зайка, Казка, Мальвіна, Буратіно, Червона шапочка та найцікавіший персонаж – Баба Яга, яка захопила в полон казкових героїв, у результаті чого в книжках зникли казки.

На пошук казкових героїв відправилися: «Попелюшка» (1 СО), «Червона шапочка» (1 ПО), «Бременські музиканти» (1 П), «Снігова королева» (1 ДО), «Шрек» (3(1) ПО), «Буратіно» (1 СР СП ПП). Кожна група презентувала найвагоміші моменти свого життя та навчання в інституті.

На сцені перед глядачами розгорнулися відомі і яскраві сюжети казок у виконанні студентів навчально-наукового інституту педагогіки і психології. Глядачі підтримували й аплодували виконавцям.

Кульмінацією заходу став традиційний ритуал посвяти в першокурсники. Для урочистої промови клятви старости груп були запрошені на сцену. Увесь колектив студентів НН ІПП підтримав першокурсників і запалив вогники. Староста спеціальності «Початкова освіта» Л. Астаніна зачитала клятву, яку тричі повторив зал.

Привітати першокурсників прийшли художні колективи НН ІПП, університету (ЦКД), мм. Старобільська та Сєвєродонецька. На сцені пролунали пісні «Ти, мі рідний край», «Квітка», «Гітара», «За лісами-горами», а також під музичний супровід виконані хореографічні постановки «Марічка», «Роял Тім».

Старшокурсники підготували плакати, лозунги для підтримки конкурсантів.

Ведуча наголосила на тому, що студентство – авангард молоді, і на нього покладено місію бути гідними своїх предків, берегти волю і незалежність України, поважати свій наро і його мелодійну мову.

У кінці заходу пролунала фінальна пісня «Університет», яку виконали всі учасники заходу. Голова вченої ради університету В. Курило, директор НН ІПП О. Караман, заступники директора НН ІПП В. Пушко, О. Цалапова привітали першокурсників з посвятою в студенти і побажали успіхів у навчанні, особистому та професійному житті. Усім групам були вручені подарунки.

Першокурсники і гості зробили фінальне фото на пам’ять.

За інформацією навчально-наукового

інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024