Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Стипендія Президента України

Максиму Кривоносу, студенту ІІІ курсу, спеціальності «Соціальна робота.  Соціальна педагогіка. Практична психологія» НН ІПП призначено стипендію Президента України.

Протягом навчання в університеті виявив себе як здібний, ерудований, відповідальний, цілеспрямований, креативний, дисциплінований студент, який користується авторитетом серед одногрупників.

Максим – активний учасник громадського життя навчально-наукового інституту педагогіки і психології та університету (волонтерська робота, осінні ярмарки, «День відкритих дверей» тощо). Має досвід щодо надання соціально-психологічних та педагогічних консультацій, освітніх послуг, гуманітарної допомоги в якості волонтера Луганського обласного відділення Міжнародної благодійної організації «SOS Children’s Villages International»; соціально-педагогічної й культурно-дозвіллєвої роботи у закладах загальної середньої освіти, ЦСССДМ, службі у справах дітей.

Починаючи з 1-го курсу, студент бере активну участь у науково-дослідницькій роботі кафедри під керівництвом Наталії Отрощенко, кандидата педагогічних наук, доцента кафедри соціальної педагогіки. Коло наукових інтересів: інноваційні форми та методи у діяльності соціального педагога та практичного психолога закладу загальної середньої освіти, ефективна організація власного часу на досягнення поставленої мети, проблема самореалізації учнівської молоді.

Має наступні публікації у збірнику «Науковий пошук молодих дослідників»: «Вплив відеоігор на життя сучасної молоді» (2018 р.), «Теоретичні засади соціально-педагогічної роботи закладу загальної середньої освіти у контексті Нової української школи» (2019 р.), «Чому можуть навчити відеоігри?» (2019 р.).

У лютому 2018 року брав участь у І етапі Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Соціальна педагогіка», де посів призове ІІІ місце. У 2019 році як переможець І етапу Всеукраїнської олімпіади зі спеціальності «Соціальна педагогіка» був делегований до Харківського національного педагогічного університету імені Г.С. Сковороди для участі у ІІ етапі Всеукраїнської студентської олімпіади за галуззю 01 «Освіта» (спеціальність «Соціальна педагогіка»), яка відбулася 25-26 квітня. Отримав сертифікат учасника, посів 6 місце (серед 34 учасників із закладів вищої освіти України), став переможцем у номінації «За найкраще наукове дослідження соціально-педагогічної проблеми».

Максим Кривонос постійно доповідає на університетських та інститутських студентських науковопрактичних конференціях із актуальних проблем соціальної роботи, соціальної педагогіки та психології. У цьому навчальному році став учасником Всеукраїнської студентської науково-практичної конференції «Соціальна робота в міждисциплінарному вимірі: теорія і практика».

Разом з науковим керівником представили результати наукового пошуку на двох міжнародних науково-практичних конференціях: Scientific horizons – 2019, XV International research and practical Conference (Великобританія), тези «Творчість як умова соціально-педагогічної технології формування життєвих компетентностей здобувачів загальної середньої освіти»; Людина та соціум: сучасні проблеми взаємодії (психологічні та педагогічні аспекти) (Львів), тези «Відеоігри як сучасний засіб виховання».

На даний час Максим підготував наукову роботу «Соціально-педагогічна робота закладу загальної середньої освіти у контексті Нової української школи» для участі у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт

Працює над науковою проблемою «Соціально-педагогічна робота закладу загальної середньої освіти в умовах нових освітніх стандартів».

Захоплення та інтереси Максима: проблеми толерантності у сучасному суспільстві, соціально-педагогічна допомога підліткам, стріт воркаут. аніме як частина японської культури, вивчення історичної, педагогічної, соціально-педагогічної, психологічної літератури та біографій успішних людей, матеріалів, які пов’язані зі здоровим способом життя та спортом тощо.

Індивідуальні особливості студента – упевненість, урівноваженість, відкритість, готовність прийти на допомогу, комунікабельність. Він легко знаходить спільну мову як з учнівською молоддю, так і з викладачами, має добре розвинуті організаційні здібності.

Бажаємо яскравих вражень, цікавих наукових розвідок й, головне, натхнення!

За інформацією кафедри соціальної педагогіки

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024