Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Жіноча першість з волейболу

В ЛНУ імені Тараса Шевченка завершилася першість з волейболу серед жінок.

Слідом за чоловічою першістю з волейболу була проведена і жіноча. На перемогу було два претенденти: це збірна НН ІнЕБ, в складі якої грали збірниці університету Дарина Задорожня та Ірина Плясуля і команда ФПН – відповідно з Тетяною Кулинченко та Поліною Бур’ян.

Саме ці команди і розіграли пам’ятний кубок ректорату в фінальному матчі. До фіналу НН ІнЕБ, граючи в групі ,,Бˮ, впевнено переграли своїх суперниць з НН ІПП та НН ІТОТТ з рахунком 2:0. В стиковому поєдинку досить легко здолали і СГПК. Друге місце і путівку до фінальної четвірки в групі посіли ,,психологиˮ, які виграли в ,,ітоттівцівˮ з рахунком 2:0.

Групу ,,Аˮ виграли представниці ФПН. Вони з однаковим рахунком 2:0 переграли ,,істориківˮ, а потім Старобільський гуманітарно-педагогічний коледж. І в стиковому матчі сильнішими були проти ,,психологівˮ з рахунком 2:0. СГПК – НН ІІМВСПН в цьому матчі також був зафіксований рахунок 2:0 на користь ,,колежанˮ. І вони з ІІ місця вийшли до фінальної четвірки.

В матчі за ІІІ місце зустрілися дівчата НН ІПП та СГПК. Напружена була лише перша партія і її з мінімальною перевагою виграли дівчата НН ІПП. В другій партії домінували на майданчику ,,психологиˮ і впевнено її виграли. Дівчата посіли ІІІ місце.

Усі чекали фінальний поєдинок і протистояння лідерів команд. Як на мене, то ,,фпн-івціˮ були дещо більш збалансованішою командою, але гра продемонструвала, що більше азарту і націленості на перемогу було в ,,економістівˮ.

Особливо вдало зіграли Задорожня–Плясуля, які встигали і в захисті, і атаці. Особливо виділялась Дарина Задорожня за, що і була визнана кращим гравцем першості. А що ж суперник? Значно слабше проти минулого року зіграла Поліна Бур’ян, а Тетяна Куличенко самотужки не змогла переграти лідерів НН ІнЕБ, і як наслідок ФПН – поступився з рахунком 2:0 (по партіях 25:15 та 25:17).

Командам, окрім нагород від ректорату, були вручені і солодкі призи від директорату НН ІнЕБ Валерія Хмеля, НН ІПП Віри Пушко та декану ФПН Наталії Мацай.

Вітаємо команди переможців та бажаємо подальших перемог.

Петро Ярошенко,
голова суддівської комісії

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024