Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

,,Вчимося навчати німецькоїˮ

4 листопада в Гете-інституті в Києві відбувся Інформаційний захід ,,Вчимося навчати німецькоїˮ.

На запрошення Гете-інституту його відвідали завідувач кафедри романо-германської філології Олена Биндас та викладач німецької мови Ірина Рева.

У заході взяли участь ЗВО з усієї України: Запоріжжя, Вінниці, Дрогобича, Києва, Кропивницького, Полтави та ін. Викладачі українських університетів поділилися досвідом імплементування програми Deutsch Lehren Lernen (DLL), розробленої Гете-інститутом для студентів, які вивчають німецьку мову і мають рівень не нижчий В1+.

Завдяки відеоматеріалам із уривками занять і проектам практичних досліджень викладачі німецької мови мали можливість отримати практичні знання, які вони можуть використовувати на своїх заняттях. Розробка програми відбувалася у Німеччині. Інноваційна програма Goethe-Institut розроблена спеціально для вчителів німецької мови як іноземної. Вона забезпечує впровадження практично-зорієнтованого навчання майбутніх педагогів.

Наприкінці заходу представники всіх ЗВО представили свій міні-проєкт – реальні кроки для співпраці кафедри університету з Гете-інститутом. При цьому Гете-інститут зобов’язується безкоштовно надати навчальні матеріали студентам та викладачам, а також відкрити свою MOODLE платформу для проходження курсу.

Ми дякуємо організаторам програми та координатору Світлані Балашовій за запрошення і розглядаємо можливість подальшої співпраці!

За інформацією кафедри
романо-германської філології ФІМ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024