Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Першість з волейболу серед чоловіків

В ЛНУ імені Тараса Шевченка завершилася першість з волейболу серед чоловіків.

Набирає обертів в університеті і спортивний сезон 2019-2020 рр. Слідом за футболістами першість університету провели й волейболісти. Першими стартували чоловіки.

На початку змагань відбулося урочисте відкриття спортивного сезону. З хореографічними номерами всіх присутніх привітали дитячий колектив ДЮК ,,Орляˮ (група фітнес-аеробіка) та колектив з НН ІПП ,,Вів’єнˮ.

Шість команд виборювали почесний кубок ректорату. Глядацькими фаворитами змагань вважали команду коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка на чолі з її капітаном, досвідченим гравцем Данилом Писаним. Від його гри залежав і успіх команди. Та вже в першому матчі вони програли збірній команди НН ІнЕБ та НН ІФМІТ з рахунком 2:0 (по партіях 25:16 та 25:23). І це при тому, що в чоловічій першості за команди дозволялося грати і жінкам. За збірну НН ІнЕБ та НН ІФМІТ грали Дарина Задорожня та Ірина Плясуля, які надійно зіграли в захисті і допомогли своїй команді здолати фаворита першості. Програвши одну гру, ,,колежаниˮ ще не втратили шансів на перемогу. В другому матчі вони виграли збірну НН ІТОТТ на чолі з Юрієм Щербаком 2:0. До фінальної четвірки з ІІ місця вийшла команда коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка, а з І – збірна команда НН ІнЕБ та НН ІФМІТ.

В групі ,,Аˮ впевнено грала збірна команда ФПН, до складу якої входили досвідчена волейболистка Тетяна Кулинченко та викладачі фізичного виховання Віталій Солдатенко і Євген Решетило, а також члени збірної команди університету з волейболу Євген Маслійов та Євген Гусаков. За своїм складом команди була однією із претенденток на перемогу.

,,ФПН-івціˮ виграли два матчі  у ВП ,,РЦ ПО ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ та НН ІІМВСПН з однаковим рахунком 2:0 і автоматично перейшли до наступного етапу змагань. Друге місце посіла збірна команда ВП ,,РЦ ПО ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ, яка досить легко виграла у НН ІІМВСПН з рахунком 2:0.

В стикових матчах фінальної четвірки центральним був матч ФПН-КЛНУ, тому що команда, яка перемагає, виходить до фіналу, а переможена грає за ІІІ місце. Збірна ФПН більш досвідчена і це продемонструвала гра. Вони надійно заблокували Данила Писаного, а гравці його команди, без впевненої гри лідера, знітилася. Команда програла з рахунком 2:0 (25:16 та 25:20).

Другий стиковий поєдинок НН ІнЕБ та НН ІФМІТ  –  ВП ,,РЦ ПО ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ закінчився рахунком 2:0 (25:19 та 25:20). Перед фінальним матчем у  складі переможців відчувалися невпевнені дії їх лідерів, Івана Владова та Миколи Сердюкова. Нажаль, хлопці не змогли зібратися і на фінальну гру проти ФПН. Багато браку вони допустили на останніх стадіях атакуючих дій команди. Суперник навпаки грав на підйомі, особливо виділявся Євген Маслійов. Його і визнано кращим гравцем першості. Матч завершився впевненою перемогою ФПН 2:0 (25:14 та 25:21). Третє місце виборола команда коледжу Луганського національного університету імені Тараса Шевченка.

Вітаємо команди переможців та бажаємо подальших перемог.

Петро Ярошенко,
голова суддівської комісії

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024