Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у засіданні галузевої експертної ради

Професор кафедри товарознавства, торговельного підприємництва та експертизи товарів Наталія Омельченко взяла участь в загальних зборах Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти.

1 листопада 2019 року відбулося перше засідання галузевої експертної ради 07 ,,Управління та адмініструванняˮ на базі Київського національного університету технологій та дизайну.

На початку засідання з Вітальним словом та інформацією про звіт на тему ,,Національний університетˮ виступив голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Сергій Квіт. 

Виступив на засіданні і представник МОН України Андрій Гожик. Він ознайомив присутніх із особливостями розробки та впровадження стандартів вищої освіти та взаємодією ГЕР-НМР-НМК.

Представник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Еллана Молчанова зупинилась на функціональних засадах роботи галузевих експертних рад, а саме ролі ГЕР в процесі акредитації, процедурі включення/виключення з ГЕР, формах засідань ГЕР та голосуванні.

Андрій Бутенко, представник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, зупинився на додаткових обов’язках членів ГЕР: рекомендаціях до законодавства, участі у виробленні критеріїв рейтингування, визначенні вимог до наукової кваліфікації здобувачів наукових ступенів.

Наталія Омельченко в особистій бесіді з Головою Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти отримала уточнюючі відповіді з питань дотримання стандартів освіти під час реалізації конкретних освітніх програм, а також особливостей закріплення гарантів освітніх програм на різних рівнях вищої освіти.

На першому засіданні галузевої експертної ради 07 ,,Управління та адмініструванняˮ було затверджено попередній графік роботи ГЕР із зазначенням ,,доповідачівˮ, розроблено рекомендації щодо формування вимог до дисертаційних робіт на здобуття наукових ступенів доктора філософії та доктора наук та обговорено організацію роботи поза ,,системоюˮ/дистанційна робота членів ГЕР.

За інформацією кафедри товарознавства,
торговельного підприємництва та експертизи товарів НН ІТОТТ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024