Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Профорієнтаційна робота в НН ІПП

ЛНУ імені Тараса Шевченка відвідали школярі 9–11классів з м. Новопсков.

Вибір професії сьогодні все міцніше пов’язується з таким поняттям, як ,,профорієнтаціяˮ. Саме профорієнтація має ставити знак рівності між життєвими прагненнями молоді й суспільними потребами в трудових ресурсах на ринку праці.

29 жовтня 2019 року Новопсковський районний центр зайнятості організував виїзд школярів 9–11 класів до м. Старобільськ. Для випускників шкіл заступник директора з соціально-гуманітарної роботи НН ІПП Віра Пушко провела профорієнтаційну екскурсію та розповіла учням з                          м. Новопсков про імідж та досягнення освітнього закладу, його навчальну й матеріально-технічну базу, структурні підрозділи університету, престиж навчання, правила вступу,  особливості вступної кампанії, переваги навчання в нашому університеті, а також запросила на День відкритих дверей. Крім того, було роздано рекламну продукцію (календарі, прайс-листи, буклети). Такі форми й методи профорієнтаційної роботи в закладі вищої освіти дозволяють поступово сформувати активну позицію школяра відносно свого професійного майбутнього й до життя в цілому. 

Зустріч з учнями, яка пройшла в дружній атмосфері була продуктивною, інформаційно насиченою та цікавою.

Активне застосування форм та методів профорієнтаційної роботи у Луганському національному університеті імені Тараса Шевченка допоможе випускникам загальноосвітніх навчальних закладів у професійному самовизначенні, а викладачам університету – готувати професійно спрямованих фахівців.

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024