Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Чемпіонат Європи

Студенти НН ІФВС у складі збірної команди України взяли участь в Чемпіонаті Європи з важкої атлетики серед юніорів та молоді до 23 років у м. Бухарест (Румунія).

Збірну  команду України на змаганнях  представляли  32 спортсмени, серед яких студенти НН ІФВС – Богдан Бурячек (4 курс. Фізична культура і спорт) та Тетяна Буднікова (1 курс. Середня освіта. Фізична культура).

За результатами змагань Богдан завоював бронзову медаль за сумою двоборства (у ваговій категорії 102 кг) піднявши вагу 356 кг і срібну медаль в окремому виді – поштовху 196 кг, а в ривку зайняв IV місце.

Загалом, виступ Богдана слід вважати вдалим. Тренером Богдана є його батько, Олександр Бурячек, випускник нашого університету.

У командному заліку чоловіча збірна команда України посіла I місце, випередивши команди Росії, Білорусії, Грузії, Вірменії та Польщи.

Жіноча збірна команда України виборола III місце. Наша студентка, Тетяна Буднікова у ваговій категорії 49 кг посіла XII місце. За словами тренера Тетяни, Костянтина Селіванова: ,,Слід враховувати, що вона вперше брала участь у змаганнях Європейського рівня, тому виступ взагалі вдалийˮ.  

Вітаємо Богдана та його тренера і бажаємо йому подальших успіхів у спорті! Вітаємо усіх наших студентів-спортсменів та дякуємо їм, що славлять Луганщину та Луганський національний університет імені Тараса Шевченка на міжнародній спортивній арені!

За інформацією НН ІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024