Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Зустріч з представниками ДУ ,,Центр пробаціїˮ

29 жовтня студенти та викладачі НН ІПП зустрілися з представниками філії державної установи ,,Центр пробаціїˮ в Луганській області.

Цього дня заступник директора з соціально-гуманітарної роботи Віра Пушко познайомила студентів з начальником Старобільського РВ філії Ольгою Скочковою та фахівцем з питань соціальної роботи із суб’єктами пробації Сватівського РВ Максимом Павленком. На заході були присутні викладачі кафедри соціальної педагогіки (О.І. Мальцева, Н.Л. Отрощенко) та студенти-першокурсники різних спеціальностей.

Ольга Скочкова розповіла про те, що високий рівень злочинності негативно впливає на розвиток  нашого суспільства й держави. Звичайно, це також негативно впливає на безпеку людей, їх життєдіяльність, нормальні відносини в родинах та суспільстві, сталість моральних правил співжиття. Для вирішення частини цих проблемних моментів та повернення до нормального законослухняного життя в суспільстві осіб, які вчинили  правопорушення, в Україні створено систему пробації. Забезпечення виконання повноваженими органами пробації покладених на них завдань і функцій ‒ чинник налагодження тісної співпраці з громадянським суспільством та спільної роботи в напрямі соціалізації правопорушників. З цією метою Ольга Скачкова запросила студентів та викладачів НН ІПП стати волонтерами пробації.

Максим Павленко наголосив на тому, що основним завданням волонтерів є сприяння органу пробації в здійсненні нагляду за засудженими та проведення з ними соціально-виховної роботи. Волонтером пробації може стати фізична особа, яка досягла вісімнадцятирічного віку, уповноважена органом пробації та волонтерською організацією на виконання окремих завдань, пов’язаних із пробацією, на добровільній та безоплатній основі.

Під час бесіди гості, студенти та викладачі  прийшли до таких висновків, що волонтерська діяльність в пробації – це велика соціальна відповідальність та певний ризик, тому до здійснення волонтерства можуть бути допущені виключно громадяни, які це усвідомлюють та мають навички вирішення конфліктних та складних ситуацій.

Представники філії ДУ ,,Центр пробаціїˮ в Луганській області зазначили, що спільними зусиллями ми разом зможемо забезпечити максимальну безпеку суспільства.

За інформацією НН ІПП

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024