Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Ми пам’ятаємо!

28 жовтня в ЛНУ імені Тараса Шевченка відзначили 75-ту річницю визволення України від німецької окупації.

Ініціатором заходу стала студентська соціальна служба університету. Цього дня Олександр Набока прочитав лекцію для студентів Коледжу ЛНУ імені Тараса Шевченка, ВП ,,Старобільський гуманітарно-педагогічний коледжˮ та НН ІПП в коворкінг-центрі.

Дорогу ціну заплатив український народ за участь у найстрашнішій світовій війні 1941-1945 рр. У період з 1941 р. до 1945 р. Україна направила до збройних сил 7 млн людей. Кожен другий з них загинув. Воїни-українці з честю виконали свій військовий обов’язок, зробили вагомий внесок у звільнення європейських народів від фашизму. Світла пам’ять про всіх полеглих у кровопролитних битвах, загиблих у підпіллі, на окупованій території та на чужині — у концтаборах і на каторжних роботах — завжди житиме в наших серцях.

Протягом усієї лекції студенти зацікавлено слухали викладача, відповідали на запитання та ставили свої.

Цього ж дня представники органів студентського самоврядування Олена Глущенко та Роман Бордюгов на чолі із представником студентської соціальної служби Оленою Духовою та представником міжнародного Червоного Христа України Оксаною Палагутою завітали до ветеранів. Студенти від щирого серця подякували героям та презентували їм солодкі подарунки.

Вкотре, ЛНУ імені Тараса Шевченка з гордістю та повагою вшанував пам’ять загиблих та подякував героям за мирне небо та спокій на нашій рідній землі! Нехай весь світ завжди живе в мирі, а про війни нам нагадує лише річниці з Дня Визволення!

Вікторія Калініна,
прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024