Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Амбасадори медіаграмотності

Першокурсники Луганського національного університету імені Тараса Шевченка стали амбасадорами медіаграмотності.

Студенти першого курсу факультету української філології та соціальних комунікацій та ВП ,,Старобільський гуманітарно-педагогічний коледж ЛНУ імені Тараса Шевченкаˮ стали амбасадорами медіаграмотності.

28 жовтня відбулося фінальне заняття курсу з медіаграмотності Very Verified: a course on media literacy. Навчання проходило за змішаною формою протягом 5 тижнів. Учасники курсу відвідували заняття з фасилітатором (викладач кафедри східних мов Оксана Гусакова) та виконували завдання онлайн на сайті https://verified.ed-era.com/ua. На фінальному занятті студенти захистили свої проекти та отримали сертифікати. Very Verified: a course on media literacy пояснює, як орієнтуватися в інформації довкола, розпізнавати дезінформацію та пропаганду.

Це вже вдруге в ІКЦ ,,Вікно в Америкуˮ проводиться даний курс. Перший пілотний запуск проекту відбувся в липні-серпні цього року. Тоді учасниками стали випускники програми Access та студенти нашого університету. Після цього програма  курсу була вдосконалена та відкрита для широкого загалу двома мовами –англійською та українською.

Курс розроблений міжнародною організацією IREX та студією онлайн освіти Ed Era за підтримки Посольства США в Україні, Посольства Великої Британії в Україні, Міністерства освіти і науки України.

Оксана Гусакова,

координатор ІКЦ ,,Вікно в Америкуˮ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024