Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Участь у відкритті музею

Студенти НН ІІМВСПН спеціальності ,,Соціальна роботаˮ взяли участь у відкритті історико-меморіального музею в с. Половинкине.

25 жовтня відбулася визначна подія – історико-меморіальний музей в с. Половинкине гостинно відчинив двері. Існуючу експозицію доповнили нові експонати про життєвий та творчий шляхи родини Світличних, що стояли у витоків руху шістдесятництва, який кинув виклик існуючій системі.

Дата відкриття музею обрана невипадково, бо саме 25 жовтня перестало битися серце великого сина України, нашого земляка Івана Світличного. Він похований на Байковому кладовищі, неподалік могили Василя Стуса. Поховали Світличного у вишиванці, подарованій Василем Стусом. Козацький хрест зі словами Святого Письма ,,Він був світильником, що горів і світивсяˮ вибив художник Микола Малишко.

До уваги всіх присутніх було представлено історичний екскурс в маловідомі сторінки життя Івана та Надії Світличних, літературно-музичну композицію ,,У мене тільки словоˮ та інформаційний дайджест ,,Невідомі факти з біографії  Івана Світличногоˮ від театральної студії ,,Бравоˮ, учасниками якої є співробітники та студенти  НН ІІМВСПН спеціальності ,,Соціальна роботаˮ.

Навчально-науковий інститут історії,
міжнародних відносин і соціально-політичних наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024