Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Майстер-клас з анімаційного кіно

24 жовтня студенти НН ІКМ відвідали показ першого мультфільму кіноальманаху ,,Літературний кіноурокˮ – екранізацію аніме казки Василя Симоненка «Цар Плаксій та Лоскотон».

Презентація проекту анімаційного серіалу за творами українських поетів та письменників, які вивчаються у шкільній програмі з української літератури, та майстер-клас знімальної групи розпочалися о 12.40.

Мультфільм ,,Цар Плаксій та Лоскотонˮ створила студія Кей Анімешейн (продюсери: Ірина Сахалтуєва та Віктор Андрієнко; художній керівник: Євген Сивокінь; режисер: Андріан Сахалтуєв; саунд-дизайн: Сергій Чегодаєв; музика: Юрія Журавля) за підтримки Міністерства культури України в рамках програми фільмів патріотичного спрямування.

Після перегляду мультфільму студенти мали можливість прослухати інсайдерську інформацію від продюсерки фільму Ірини Сахалтуєвої та кінокритика Оксани Волошенюк, що викликало безліч запитань стосовно процесу створення анімаційного кіно, особливостей роботи аніматора в Україні та де можна навчитися цієї цікавої та складної професії.

Півтори години промайнули дуже швидко, а в кінці розмови студенти домовились, що зустрінуться з пані Іриною та пані Оксаною ще не один раз. Насамкінець найактивніші отримали в подарунок книжки-видання, яких не можна знайти у крамницях та в мережі – ,,Журналістика газет і журналівˮ Фолькера Вольффа.

Тизер ,,Цар Плаксій та Лоскотонˮ можна переглянути за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=FgmaGJQe4Wc.   

Навчально-науковий інститут культури і мистецтв

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024