Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

GREEN STREAM FEST

Викладачі та студенти факультету природничих наук прийняли участь у фестивалі GREEN STREAM FEST. 

24 жовтня 2019 року на базі Первомайського індустріально-педагогічного коледжа (м. Рубіжне) відбувся фестиваль GREEN STREAM FEST, який був організований ГО «Фонд «Відкрита політика» в рамках програми Let’s Open Green STrEAM за підтримки Посольства Литовської Республіки в Україні і Програми розвитку співпраці та підтримки демократії Міністерства закордонних справ Литви.

Плідним результатом співпраці між нашим університетом та ГО «Фонд «Відкрита політика» стало підписання меморандуму про спільні наміри з питань розробки та поширення передового та педагогічного досвіду щодо використання сучасних інноваційних підходів та формування відкритого освітнього простору за STREAM принципами та за умови формування ціннісних орієнтацій сталого розвитку суспільства та природи. На підписання меморандуму завітав ректор ДЗ «Луганський національний університет імені Тараса Шевченка» Сергій Савченко.

У роботі тренінгу взяли участь декан факультету природничих наук Наталія Мацай, асистент кафедри біології та агрономії Дар’я Шарай, асистент кафедри садово-паркового господарства та екології Анастасія Байрачна, студентка 3 курсу спеціальності «Середня освіта. Біологія» Олександра Кононенко, студентка 4 курсу спеціальності «Середня освіта. Біологія» Олена Глущенко, студент 3 курсу спеціальності «Середня освіта. Географія» Анатолій Цюрюканов.

Учасники тренінгу ознайомилися з роботою Green STREAM Lab, а саме веселим кодуванням/програмуванням через Makey Makey, хімією шоколаду, математикою і писанкарством, математикою/фізикою і соломоплетінням. А також Digital Lab – Cool Digital Teaching/Веселе цифрове викладання, під час якого опановували Padlet, Zeeting, Kahoot, створювали лендінг в Smore.

Хочеться підкреслити, що наші викладачі та студенти були запрошені на фестиваль у якості менторів окремих навчальних програм. Анастасія Байрачна та Дар’я Шарай забезпечували роботу локації Digital Lab – Cool Digital Teaching. Олександра Кононенко та Анатолій Цюрюканов навчали створенню лендінгу в Smore. До роботи локацій приєдналися й нові учасники, майбутні амбасадори – студенти факультету природничих наук під керівництвом  Олени Глущенко.

На завершення фестивалю усі учасники отримали сертифікати про результати навчання та незабутні враження.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024