Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Змагання з волейболу

Викладачі НН ІФВС у складі збірної команди Луганської області взяли участь у Всеукраїнських змаганнях з волейболу.

Нещодавно у м. Києві відбулися Всеукраїнські змагання з волейболу серед працівників освіти – членів Профспілки працівників освіти і науки України.

У змаганнях цьогоріч взяли участь понад 140 представників освітніх закладів – членів Профспілки із 13 регіонів України. Серед гравців були 82 вчителі загальноосвітніх закладів, 6 директорів та заступників директорів загальноосвітніх навчальних шкіл та ДЮСШ, 14 викладачів та доцентів закладів вищої освіти, 14 тренерів ДЮСШ та 9 працівників позашкільних закладів.

Важливо зауважити, що команда Луганської області вперше брала участь у змаганнях з цього виду спорту. При жеребкуванні вони потрапили в групу до призерів минулорічних змагань – киян, та ще одних «новачків» з Дніпропетровської області.

Перший день змагань розпочався з повної перемоги Луганської збірної над командою з Дніпра. Далі, відчувши смак перемоги, наші спортсмени здолали київську команду з рахунком 2:0. Зустріч була визнана найцікавішою і найзапеклішою з усього турніру, хоча ця гра відбулася на початковому етапі (в підгрупі).

Другий день видався найважчим, адже нашій команді довелося протистояти срібним призерам минулорічних змагань (команда із Закарпаття) та переможцям змагань з Черкаської області, які минулого року стали срібними призерами Міжнародних змагань у Болгарії.

На жаль, нашій команді трохи не вистачило досвіду та злагодженої дії, та й втома далася в знаки, адже ігровий день розтягнувся так, що вирішальна гра з черкащанами розпочалася лише о 21.00. Тож, результат другого дня – одна перемога та дві поразки. На третій та четвертий дні змагань наші спортсмени, відпочивши та проаналізувавши помилки, в матчі за бронзу перемогли команду Одеської області.

Після вітальних слів заступника Голови Профспілки Любові Гарбаренко та головного судді змагань Сергія Лемещука, розпочалося офіційне нагородження команд переможців та кращих учасників змагань у особистих досягненнях.

І місце виборола команда Черкаської області на чолі з капітаном команди – Богданом Артеменко. Команда завоювала золото з кубком та дипломом, а гравців було нагороджено золотими медалями і грошовою премією в розмірі 7500 гривень.

ІІ місце  – в команди Закарпатської області з капітаном команди Василем Іванко. Команду було нагороджено кубком, а гравців – срібними медалями та грошовою премією в розмірі 6000 гривень.

ІІІ місце  здобула команда Луганської області . У складі збірної команди грали: Гордієнко Павло, Гадючко Олександр та Ковальов Максим – викладачі НН ІФВС; тренер Біловодської ДЮСШ (нині студент НН ІФВС) Тіщенко Олександр; вчитель фізичної культури Сєвєродонецької ССШ №17 (студентка НН ІФВС) Форманюк Юлія та вчителі фізичної культури Сєвєродонецької ЗОШ № 4 Букрєєв Олексій, Подлєсна Катерина та Петренко Ніна.

Команду нагороджено кубком та дипломом, а гравців – бронзовими медалями і грошовою премією в розмірі 5000 гривень. Крім того, членами Головної суддівської колегії наших гравців було визнано кращими в номінаціях: ,,Кращий гравець – блокуючийˮ – Олексій Букрєєв, ,,Кращий гравець – зв’язуючийˮ – Ніна Петренко.

Вітаємо наших викладачів з вдалим виступом та бажаємо подальших перемог!

За інформацією НН ІФВС

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024