Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Живи і працюй в Україні

ЛНУ імені Тараса Шевченка взяв участь у обласному презентаційному форумі «Живи і працюй в Україні».

16 жовтня  в приміщенні Сєвєродонецького льодового палацу спорту в рамках реалізації Програми ООН із відновлення та розбудови миру на територіях Луганської та Донецької областей відбувся обласний презентаційний форум «Живи і працюй в Україні».

Захід було проведено з метою інформування громадськості, учнівської та студентської молоді щодо роботи закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти Луганської області з підготовки кваліфікованих робітників та фахівців за професіями та спеціальностями, створення позитивного іміджу  Луганської області.

У заході взяли участь 43 заклади освіти, серед яких 19 закладів професійно-технічної освіти, 18 закладів вищої освіти ІІ-ІV рівнів акредитації, 3 заклади, що здійснюють професійно-технічне навчання та перепідготовку дорослого населення. Також до заходу долучилися 43 роботодавці Луганської області.

На урочистому відкритті профорієнтаційного заходу прозвучали вітальні слова від голови Луганської обласної державної адміністрації, керівника військово-цивільної адміністрації Віталія Комарницького, директора департаменту освіти і науки ЛОДА Юрія Стецюка, директора обласного центру зайнятості Сергія Болоцького, державного експерту директорату професійної освіти МОН України Галини Пономарьової та ін.

Наш університет на форумі представляла делегація у складі Олени Караман – директора НН ІПП, Віри Пушко – заступника директора з соціально-гуманітарної роботи НН ІПП, Людмили Варяниці – доцента кафедри дошкільної та початкової освіти, Михайла Чумака – заступника директора з соціально-гуманітарної роботи НН ІТОТТ, Ірини Бахмет – начальника відділу маркетингу, Галини Богучарської – співробітника відділу маркетингу, Антона Назмієва –  лаборанта кафедри педагогіки НН ІПП, Анастасії Рожкової – лаборанта кафедри технологій виробництва і професійної освіти НН ІТОТТ, Тетяни Прохорової – секретаря НН ІТОТТ.

 Взяли участь у форумі і відокремлені підрозділи, що входять до складу нашого університету: Брянківський коледж,  Лисичанський педагогічний коледж, Кадіївський педагогічний коледж, Регіональний центр професійної освіти ЛНУ імені Тараса Шевченка.

Під час проведення заходу представники закладів освіти провели 86 майстер-класів. Співробітники нашого університету провели три майстер-класи: арт-терапію, канзаши та гравер. Учні 8-11 класів, які відвідали цього дня форум, із зацікавленням взяли у них участь та продемонстрували свої вміння в образотворчому мистецтві, виготовленні прикрас, резинок, браслетів та декоративних виробів із пластику.

Співробітники відділу маркетингу разом із викладачами надали потенційним абітурієнтам інформацію про спеціальності, особливості навчання та структурні підрозділи нашого університету. Для ознайомлення із переліком інститутів, факультетів та наявними у нас спеціальностями школярам роздали інформаційні буклети та іншу поліграфічну продукцію, а також показали відеоролики, де відображено діяльність нашого закладу вищої освіти.

До Сєвєродонецька цього дня завітали близько 1 000 учнів зі шкіл області. Усіх їх було орієнтовано на навчання у місцевих вищих та професійно-технічних навчальних закладах, подальше працевлаштування до українських підприємств задля попередження масового виїзду талановитої молоді на навчання та роботу за кордон.

Ірина Бахмет,

прес-центр ЛНУ імені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024