Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День Захисника України в ІКМ

В інституті культури і мистецтв відзначили День захисника України.

Було проведено відкриту кураторську годину, на якій також підбили підсумки та оприлюднили результати флешмобу #захищаюУкраїну. Його метою було згуртувати студентів навколо ідеї свята та сприяти рефлексії стосовно своєї громадянської позиції та соціальної ролі в Україні та суспільстві.

Як основну ідею для флешмобу використали поняття захисту у особистісному контексті – студенти фотографували та писали, що саме вони хочуть захистити у своїй країні, що вимагає уваги, які асоціації виникають із даним святом та поняттям “захисту” у цілому.

Фотографії з текстами було запропоновано викладати у соціальні мережі зі спільним хештегом, за яким усі охочі можуть подивитися результати цієї активності.

На обговорення в рамках кураторської години винесли такі питання, як поняття престижу професії військового, ставлення до військових у різних країнах, покращення взаємодій у системі військові-влада-населення, важливість для військових виявів поваги від суспільства.

Також обговорили необхідність патріотичного виховання у освітніх інституціях, різницю між сучасними практиками формування громадянської позиції та їх радянськими відповідниками.

За результатами флешмобу було продемонстровано слайди з постами студентів та зачитано найбільш проникливі підписи. Присутні жваво реагували на презентацію та обговорювали дописи друзів. Кураторську годину проводили заступники директора з навчальної та соціально-гуманітарної роботи.

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024