Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

«Неймовірні технології майбутнього»

Cтуденти кафедри технологій виробництва і професійної освіти прийняли участь у воркшопі «Неймовірні технології майбутнього».

У першій половині жовтня, в рамках проведення Європейського тижня коду, на кафедрі технологій виробництва і професійної освіти навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму був проведений воркшоп «Неймовірні технології майбутнього».

Ініціатива Meet and Code проводиться за фінансування корпорації SAP. В Україні Meet and Code реалізовується разом із Ресурсним центром ГУРТ, який є партнером Глобальної мережі TechSoup.

Цього року кафедра технологій виробництва і професійної освіти разом з ГО «Академія інноваційного розвитку освіти» долучилася до проведення заходів Ініціативи Meet and Code.

У перші три дні студенти ознайомилися з сучасними технологіями, дізналися про технологію 3D-друку, вивчили конструктивні особливості 3D-принтера та його технічні характеристики і надрукували на ньому створений ними виріб.

Також студенти нашої кафедри зібрали двох роботів, навчилися керувати ними і провели майстер-класи у школах №2 і №3 міста Старобільськ з учнями 9 класів, під час яких студенти навчали учнів програмувати роботів на виконання певних команд.

На фінальну частину заходу до нашого університету завітали учні 6-8 класів загальноосвітніх шкіл міста Старобільськ. Школярів вітали проректори університету Олександр Меняйленко, який розповів про важливість бути обізнаними у сучасних інформаційних технологіях для свого професійного майбутнього, та Леонід Ваховський, який звернув увагу учнів на стрімкий розвиток науки та техніки і на необхідність навчатися впродовж життя. Також зі словами привітання до учнів звернувся директор навчально-наукового інституту торгівлі, обслуговуючих технологій та туризму Віктор Дрель. Він ознайомив гостей заходу зі структурою інституту та запросив учнів на навчання.

 Після офіційної частини учні і студенти кафедри познайомились з технологіями майбутнього. Були продемонстровані можливості 3D-друку та сучасної робототехніки. Наступним етапом воркшопу була вікторина. А наостанок на університетській площі відбулися змагання роботів.

В рамках воркшопу учням і студентам також продемонстрували квадрокоптер, познайомили їх з його технічними характеристиками.

Чотириденний воркшоп «Неймовірні технології майбутнього» завершився нагородженням переможців змагань роботів та врученням сертифікатів учасникам.

Дуже сподіваємося, що проведений тиждень кодування став цікавою сторінкою у житті студентів кафедри і учнів шкіл міста Старобільська, що він сприятиме їхньому бажанню розвиватися та опановувати сучасні технології.

За інформацією НН ІТОТТ

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024