Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

З ДНЕМ ЗАХИСНИКА УКРАЇНИ! З ДНЕМ КОЗАЦТВА! ЗІ СВЯТОМ ПОКРОВИ!

У світлий день Покрови Пресвятої Богородиці, яка завжди вважалася заступницею і покровителькою нашого народу, ми, українці, відзначаємо День українського козацтва та День захисника України.

Щиро вітаємо військовослужбовців, викладачів, співробітників та студентів з цим світлим святом, яке символізує зв’язок поколінь та давню історичну традицію, уособлює мужність, звитягу, героїзм усіх поколінь українських захисників!

Українське козацтво завжди було і залишається символом мужності та незламності, адже в його лави вступали найсміливіші чоловіки. І зараз, у нелегкі часи для нашої Держави, козацька ідея отримала новий потужний імпульс розвитку, знайшла численних прихильників. Так, наша дружня родина шевченківців оберігає та гідно продовжує традиції наших предків. І напередодні цього світлого свята у нашому закладі вищої освіти в котре відбулася  посвята військовослужбовців та молоді університету в Українське козацтво. Ми віримо, що козацтво й надалі залишатиметься в авангарді конструктивних сил, які беруть на себе відповідальність за долю країни, сприяють зміцненню громадянського миру й злагоди.

Сьогодні свято мужніх оборонців та визволителів нашої рідної землі, для яких поняття – честь, гідність, сила, витримка і відповідальність – не просто слова.

Упродовж останніх років наші захисники виявляють глибокий патріотизм, стійкість, витримку й відповідальність, роблять усе можливе для захисту наших громадян, відстоюють територіальну цілісність нашої держави. Ми впевнені, що завдяки усім вам, дорогі наші військовослужбовці, незабаром на нашій рідній землі буде мир і ми повернемося до Луганська!

Ми схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто віддав своє життя у боротьбі за незалежність та суверенітет нашої держави. Вічна пам’ять і слава загиблим героям!

Щиро вітаємо усіх зі святом та бажаємо мирного неба та родинного благополуччя, успіхів у всіх Ваших справах та починаннях, здійснення планів і виконання поставлених завдань, міцного та надійного тилу! Нехай з нами буде правда і перемога задля щасливого майбутнього та процвітання нашої рідної України!

З повагою голова вченої ради Віталій Курило
та ректор ЛНУ імені Тараса Шевченка Сергій Савченко

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024