Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Старт спортивного сезону

У ЛНУ імені Тараса Шевченка стартував спортивний сезон.

Відкрився університетський спортивний сезон чоловічою першістю з футзалу. Дев’ять команд вели боротьбу за пам’ятний Кубок ректорату і своєю грою вони вразили вболівальників. Усі без виключення команди покращили свою гру. Так, варто відзначити команди НН ІЕБ та НН ІІМВСПН, яких підсилили своєю грою першокурсники. Добре зіграли і дві збірні команди РЦПО. Але фаворитами нинішньої першості були команди, які вділо грали і в минулому сезоні – це збірні команди ФПН та коледжу ЛНУ.

Змагання розпочалися з групового турніру. В групі «А», як і очікувалось, перемогу здобув один з фаворитів першості команд – ФПН-1. Хлопці спочатку в напруженому матчі з рахунком 3:2 переграли свою другу команду, а потім впевнено відіграли поєдинок з КЛНУ-3 вигравши з рахунком 9:1. Другою в групі фінішувала команда ФПН-2. Так, обидві команди ФПН вийшли до наступного етапу першості.

В групі «Б» збірна КЛНУ-1 домінувала над своїми суперниками. Спочатку вони перемогли першу команду РЦПО, а потім в надзвичайно цікавому матчі здолали молоду збірну НН ІІМВСПН. Гра цих команд розпочалася активною грою обох команд і «історики» двічі примушували досвідчених коледжан розпочинати з центра поля. Це вже була сенсація! І лише вкінці другого тайму КЛНУ-1 показав на що він здатен та переміг суперника з рахунком 6:3. Другою командою групи стали «історики», які здолали РЦПО-1 з рахунком 2:1.

Найбільша інтрига була в трупі «В». Кращі шанси за своїм складом мала збірна КЛНУ-2. Але цим шансом хлопці не скористалися! Спочатку з рахунком 4:2 вони поступилися РЦПО-2, а потім і збірній НН ІЕБ підсиленій Богданим Вялим (НН ІТОТТ) з рахунком 3:2. «Економісти» та «профосвітяни» між собою визначили, хто вийде у наступний етап з першого місця. «Економісти» перемогли з рахунком 4:2.

Наступним етапом першості були півфінали. КЛНУ-1 проти ФПН-2 – цікава, жорстка гра, яка закінчилася перемогою коледжан з рахунком 3:0. В матчі ФПН-1 – РЦПО-2 виділялися більш досвідчені ФПНівці, вони і перемогли з рахунком 6:1.Цікавий та інтригуючий був матч двох інститутських команд ІЕБ та ІІМВСПН. Було створено чимало гольових ситуацій біля обох воріт, але краща їх реалізація була в «істориків», які перемогли  з рахунком 5:1.

Фінальні ігри проводилися за коловою схемою. В першому поєдинку зустрілися фаворити першості ФПН-1 – КЛНУ-1. На сьомій хвилині Іван Наливайко вивів ФПН вперед. Не пройшло й хвилини, як Дмитро Григоренко відновив рівновагу. Гравці обох команд продемонстрували гру гарного ґатунку!

Початок ІІ тайму. І знову відзначився Іван Наливайко, та всередині тайму спочатку Єгор Корнієнко відновлює рівновагу, а потім Дмитро Григоренко виводить коледжан вперед. Матч сягає свого апогею, швидкості зростають, збільшується і кількість порушень правил – команди набирають штрафні фоли, за які призначається пенальті з 10-ти метрової позначки. І першим удар був призначений за 2 хвилини до закінчення гри в ворота ФПН. Та Дмитро Григоренко, який пробивав цей удар, хибить, і рахунок залишається 3:2 на користь КЛНУ-1.Остання хвилина гри, верхова передача на ворота коледжан і Євген Маслійов в боротьбі проштовхує м’яч в ворота Олексія Грищука. Нічия – 3:3! Фаворити зіграли в нічию і тепер долю І місця визначали ігри з командою ІІМВСПН. Першими грали ФПНівці і переграли «істориків» з рахунком 13:2. А ось у другій грі проти КЛНУ-1 «історики» дали бій, та все ж програли з рахунком 5:3.

У підсумку і ФПН, і КЛНУ-1 набрали в фіналі по 4 очки, але за кращої різниці забитих та пропущених м’ячів, переможцем стала команда ФПН-1, другими – КЛНУ -1, третіми – НН ІІМВСПН.

Кращим бомбардиром з 16 голами став Іван Наливайко (ФПН), а кращим гравцем визнано Дмитра Григоренко (КЛНУ-1).

Збірна команда-переможець ФПН-1 була нагороджена пам’ятним кубком та грамотою директорату, а команди-призери отримали грамоти ректорату. Також усі команди отримали солодкі призи від керівництва своїх структурних підрозділів: декана ФПН Наталі Мацай, директора коледжу ЛНУ Наталі Мотунової та директора НН ІІМВСПН Антона Бадера.

За інформацією
голови спортивного клубу
Петра Ярошенка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024