Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Початкова школа: фінський досвід

Директор Центру науково-методичного супроводу реалізації концепції «Нова українська школа» Людмила Варяниця стала учасником тренінгу «Педагогіка початкової школи: фінський досвід», що проходив у м. Києві 23-26 вересня.

Тренінг для викладачів ЗВО «Педагогіка початкової школи: фінський досвід» було організовано під патронатом Міністерства освіти і науки України та Міністерства закордонних справ Фінляндії. Провідними тренерами проекту стали: Анні Лоукоміес і Ретта Ніемі, які є викладачами школи підготовки вчителів Віккі при Гельсінському університеті, м. Гельсінкі. 

Робота на тренінгу здійснювалася за такими напрямками: педагогічна освіта та педагогічна практика у Фінляндії; навчання: фінська система шкільної освіти; навчання, навчальні матеріали, практика та інструменти оцінювання; співпраця між школою та батьками; професійний розвиток вчителів; шкільна освіта та виховання.

Найбільш цікавими були теми, які стосувалися змісту та організації педагогічної практики студентів спеціальності «Початкова освіта».

Отриманий досвід є актуальним для впровадження в систему підготовки майбутніх вчителів початкових класів в межах реалізації Концепції нової української школи. 

 

За інформацією навчально-наукового
інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024