Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

День здоров’я

26 вересня 2019 року навчально-науковий інститут педагогіки і психології виїхав на День здоров’я в Березову рощу м. Старобільська.

У нашій суспільній свідомості вітає одна дуже проста думка, безпосередньо пов’язана з питаннями здоров’я і проблемами його відсутності. «Буде здоров’я – решта все додасться», – так звучить багатовікове спостереження.

Відповідно до плану соціально-гуманітарної роботи у навчально- науковому інституті педагогіки і психології викладачі та студенти організували та провели День здоров`я. Здоров’я – це дар. Його треба шанувати, не витрачати, а примножувати.

Тепла сонячна погода, жовто-багряний ліс, річка, піднесений настрій, дух колективізму – ось та атмосфера, у яку поринули студенти й викладачі.

Уже стало традицією в НН ІПП проводити День здоров’я разом зі студентами-військовослужбовцями ЗСУ. Цього разу вони підготували дуже насичену програму для студентів: надання первинної медичної допомоги, орієнтування на місцевості, мінна безпека, знайомство з сучасною зброєю, військовим обмундируванням та технікою рукопашного бою тощо.

У свою чергу студенти підготували концерт, у якому взяли участь і студенти-військовослужбовці.

Але справжнім сюрпризом для учасників заходу стала польова кухня – смачний куліш, плов, узвар, чай, шашлики, квашена капуста та помідори, приготовлені за українськими традиціями.

На заході були присутні голова вченої ради університету В. Курило, команда проректорів – О. Бабічев, Д. Ужченко, Л. Ваховський, О. Меняйленко; голова профспілкової організації викладачів і студентів В. Мороз, директор НН ІТОТТ В. Дрель та ін.

Захід відкрили директор НН ІПП О. Караман та голова вченої ради університету В. Курило, які згадали історію проведення Дня здоров’я в університеті та побажали сучасним студентам згуртуватися, набратися енергії сонця і природи на весь навчальний рік.

Захід відбувався протягом всього дня. Після смачного обіду розпочалися конкурси. На «Галявині кухарів» були проведені майстер-класи з приготування смачних страв (тарталетки, домашні хот-доги, овочеві запіканки, український борщ, вареники, млинці, канапки, плов, тортики тощо). На футбольному полі організована «Естафета здоров’я – 2019», яка проходила за принципом поділу на тематичні зони, де кожен міг знайти собі заняття до смаку. Також студентам запропонували різноманіття спортивних ігор (футбол, баскетбол, перетягування канату та ін.). Керувала спортивними заходами Н. Гайдук.

Протягом заходу студенти демонстрували свої команди. Кожна команда підготувала презентацію: назву команди й девіз, пісню, улюблену страву.

Українські народні пісні лунали по всій Березовій рощі, оскільки виконувалися під акомпанемент баяніста та гітариста з числа військовослужбовців.

Усіх учасників об’єднувало декілька речей – корпоративний дух, спільні справи, піднесений настрій, чудова осіння погода. Ніхто з учасників не залишився без призів.

З веселими піснями і жартами студенти поверталися із заходу, який їх згуртував, дозволив відчути командний дух та відповідальність за спільну справу.

НН ІПП бажає всьому колективу університету гарного настрою, спортивного духу, творчих успіхів, продуктивного навчального року!

Наступний День здоров’я студенти й викладачі вирішили провести весною, коли прокинеться й розквітне природа.

За інформацією навчально-наукового

інституту педагогіки і психології

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024