Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Світла пам’ять

Пішов з життя Жукович Михайло Степанович – засновник і багаторічний директор ВП «Коледж технологій та дизайну ЛНУ імені Тараса Шевченка».

Усе життя Михайло Степанович присвятив розвитку професійно-технічної та вищої освіти на Луганщині. З його ім’ям пов’язано створення СПТУ № 16, а потім і Луганського коледжу технологій і дизайну, що об’єднав у собі два заклади освіти м. Луганська – ПТУ № 48, відкритого у 1959 році, та СПТУ № 16, створеного у 1976 році. Таким чином, Михайлу Степановичу вдалося створити унікальний заклад вищої освіти, який поєднував підготовку фахівців за двома освітньо-кваліфікаційними рівнями – кваліфікованого робітника і молодшого спеціаліста.

Володіючи прогресивним мисленням і невгомонною натурою, Михайло Степанович не зупинився на цьому: у 2008 році він звернувся з ініціативою щодо приєднання коледжу до нашого університету та увійшов до його складу, створивши завершену систему ступеневої освіти. Тепер випускники коледжу, отримавши дипломи кваліфікованого робітника та молодшого спеціаліста, мали можливість вступати на та отримувати дипломи бакалавра і магістра.

Майже за 40 років директорства Жукович Михайло Степанович створив сучасний багатопрофільний заклад освіти, що здійснював підготовку фахівців за 12 професіями та 7 спеціальностями.

Михайло Степанович часто повторював девіз коледжу: «Той, хто тримає в руках освіту, здатний змінити обличчя землі!». Дуже болісно сприйняв події 2014 року, постійно переживав за долю коледжу до останньої хвилини свого життя….

Михайло Степанович був шляхетною, щирою, чесною людиною, професіоналом високого рівня. Таким він назавжди і залишиться у наших серцях…

Висловлюємо щиросердні співчуття сім’ї, знайомим, друзям, колегам та учням.

Вічна пам’ять…

 

Колектив Луганського національного
університету і мені Тараса Шевченка

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024