Луганський національний університет імені Тараса Шевченка

Презентація аудиторії

27 вересня відбулася презентація роботи агрономічної аудиторії кафедри біології та агрономії факультету природничих наук.

Спеціальність «Агрономія» в університеті була ліцензована вже під час переміщення нашого закладу освіти у місто Старобільськ. Освітня програма «Агрономія» має за мету формування у майбутніх фахівців системи компетентностей спрямованих на вирішення комплексних завдань з організації і впровадження технології виробництва високоякісної екологічно безпечної сільськогосподарської продукції за умови збалансованого природокористування. Аналіз сучасної сфери діяльності фахівців-аграріїв показує необхідність зміни змісту підготовки студентів в умовах сучасних суспільних викликів, з урахуванням європейських тенденцій, інноваційних підходів та потреб нашого регіону.

Ця спеціальність користується значним попитом серед абітурієнтів з моменту її відкриття. Кожного року на цю спеціальність вступає понад 70 осіб. Студенти за спеціальністю «Агрономія» навчаються за освітніми ступенями бакалавра та магістра. Зацікавлені випускники продовжують своє навчання за освітнім ступенем доктора філософії. Під керівництвом професора Сергія Маслійова формується відома в Україні наукова агрономічна школа. 

Сьогодні на кафедрі біології та агрономії факультету природничих наук відбулася презентація оновленої агрономічної аудиторії. На презентацію завітали перший проректор Віталій Курило, проректори з науково-педагогічної роботи Дмитро Ужченко та Олександр Бабічев.

Презентували аудиторію декан факультету природничих наук Наталія Мацай, завідувач кафедри біології та агрономії Сергій Маслійов та асистент кафедри Наталія Коржова. Аудиторія облаштована для проведення, як мультимедійних лекцій, так і лабораторних та практичних занять. В аудиторії представлені рослинні зразки сільськогосподарських культур вирощених на дослідних ділянках відділення науково-технічної підготовки з агрономічного напряму ЛНУ імені Тараса Шевченка. 

Бажаємо нашим науковцям, аспірантам, магістрантам та студентам плідної праці, творчого натхнення та отримання нових наукових здобутків.

За інформацією факультету природничих наук

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2024